Ingvar Kamprad

Bild lånad från IKEAs hemsida.
 
 
Jag blev genuint ledsen när jag hörde nyheten om att Ingvar hade gått bort även om det såklart var väntat eftersom han trots allt var 91år gammal men det är NÅGOT med den mannen som rör mig på djupet.
Han är mannen som toppat listor över världens rikaste män men som trots det behållt båda fötterna på jorden. En man som visade att man både kan tjäna miljarder OCH ta hand om sin personal. Ett av FÅ stora multimiljardärsbolag som faktiskt genuint bryr sig om sina medarbetare, nåväl vad jag läst och hört.
Arbetsmiljö är en av mina stora hjärtefrågor och så var det även för Kamprad. Jag känner inte EN enda person som jobbat på IKEA som har haft något negativt att säga om den arbetsplatsen och det säger rätt mycket.
Nu har ju inte jag själv arbetat på IKEA  men det är verkligen den känslan jag fått, att IKEApersonalen är som en enda stor familj och det känns som att majoriteten av de anställda faktiskt genuint trivs på sitt jobb.
 
TACK Ingvar, för att du satte Svergie på kartan, för att du såg till att även de med sämre ekonomi har råd att inreda sina hem och tack för att du motbevisar alla snåla insparande storföretag att det GÅR att ta hand om sin personal,sina kunder och tjäna pengar på samma gång. Vila i frid<3.
 


Ninne    •     •  

Hoppas han får en staty av sig själv på hemorten och en underbar människa och vänlig

Svar: Ja det hade varit ett fint sätt att hedra honom:) ja han verkade vara en sån ödmjuk och jordnära person:)
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype