Hur gör man med mjölken..

..när man är ifrån bebis ett- eller flera dygn?
 
Jag har helammat båda mina barn fram tills de blivit 6 månader gamla och därefter delammat rätt länge. Jag delammar Malve just nu tex och det finns en hel del fördelar, eller ja mestadels fördelar med att amma MEN givetvis också nackdelar. En av dem är när man är ifrån sin bebis en längre stund såsom vi var i förra veckan då vi sov borta en natt. Hur funkar det? och hur gör man med mjölken?
 
Jag har väldigt bra mjölkproduktion så det är helt klart lite problematiskt att sova borta då Malve ammar rätt ofta fortfarande. Mina bröst blir ömma och överfyllda efter runt 4-5 timmar och då pumpar jag ur dem om jag är ifrån Malve.
Det svåra för mig är att pumpa ut rätt mängd. När jag pumpar ur brösten helt så produceras det rätt snabbt ÄNNU mer mjölk så det är helt klart lite knepigt att sova borta. Under natten vaknar jag med enorma och läckande bröst och får då alltså gå upp mitt i natten och pumpa ut brösten om jag inte vill sova i en pöl av mjölk och på ömma bröst.
Jag kör med en elektrisk pump från Medela och den kan jag verkligen rekomendera. Skulle aldrig orka pumpa med handpump då jag under vårt dygn borta pumpade ut hela 500ml mjölk!.
 
 Mitt bästa tips är nog ändå att ha en bröstpump med sig och försöka pumpa ur lite mjölk när det spänner som värst men att försöka att inte tömma brösten helt för då upplever iallafall jag att mjölkproduktionen ökar på rätt snabbt och det slutar med att man får pumpa ur oftare. Att pumpa är viktigt för att hålla igång produktionen när man är ifrån barnet om man har planer på att fortsätta amma när man kommer hem.
Hur lång tid det tar för produktionen att sluta helt vet jag faktiskt inte men jag har iallafall hållt igång genom att pumpa och sen fortsatt amma som vanligt hemma igen.
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype