Det där med sexet

Ja, alla ni småbarns- och framförallt flerbarnsföräldrar, vet nog hur svårt det kan vara att få till de där speciella tillfällena och hur långt det kan gå mellan gångerna. Det är ju såklart väldigt individuellt men överlag så tror jag nog att de flesta småbarnsföräldrar har det knapert på sexkontot till och från;).
 
Jag tänker inte på någotvis ljuga för er, vårt sexliv är vissa månader helt dött. Eller ja själva lusten är ju inte död men vi får bara inte till det och då låter vi det vara så den månaden. Vi försöker liksom inte krysta fram ett ligg bara för att det "ska vara så" eller vad man ska säga haha;).
 Vi passar på att njuta lite extra när det väl blir av. Det kommer ju inte vara såhär föralltid. Vi får väl ta och skaffa en sommarstuga när barnen är äldre så att vi får åka dit på tumanhand och mysa och så får barnen FF, win win;).
 
Jag tycker att sex och närhet ÄR viktigt i en relation för att den inte ska svalna och övergå till en vänskapsrelation men jag tycker inte att man ska tvinga sig själv till att ha sex bara för att, det känns liksom inte bra.
Kommunikation och vardagsmys är A och O för oss. Vi pratar rätt mycket om hur vi känner, vad vi längtar efter att göra med varandra, vi pussas och stannar upp och säger att vi älskar varandra flera gånger per dag. Vi drömmer oss bort tillsammans och vi håller liksom glöden vid liv på så många fler sätt än enbart fysiskt.Det tror jag är en bra egenskap om man vill hålla glöden igång långsiktigt. 
Jag tror ju inte på sexschema men däremot tror jag det är viktigt att inte sluta ha sex helt. Risken finns att lusten dör av om man inte underhåller den.
 
Efter en förlossning kan det ta ett tag innan lusten kommer tillbaka och där tror jag det är viktigt att berätta och förklara för sin partner hur det faktiskt känns. Jag kan ju bara prata från min egen erfarenhet och i mitt fall som helammar och båda gångerna fått knasiga hormoner som gett mig tillfälligt känsliga slemhinnor(=torra slemhinnor) och fått något minskad sexlust så hade det ju aldrig funkat att ligga flera gånger i veckan till en början. För mig har det varit något som sucessivt fått byggas upp igen, eller vad man ska säga. Då ska även tilläggas att jag haft två lätta förlossningar utan komplikationer, i mitt fall är det mina amningshormoner som gjort att sexlivet fått ligga lite på is tidvis.
Den här gången så har jag faktiskt använt vaginatorer mot torra slemhinnor och det har fungerat kanon! Om det nu är någon som undrar vad tusan jag pratar om så är det så att vissa som helammar får en rubbning i hormonbalansen som gör att man får samma hormonproduktion som någon som är i klimakteriet. Vilket bland annat kan ge torra slemhinnor i slidan. Det här är något som (för det allra flesta) försvinner när man drar ner/slutar amma. För mig försvann det när Alfons var runt året, det var först då som mina slemhinnor blev normala igen.
Hur känns det då?
Torra slemhinnor kan smärta och svida vid samlag och ha svårt att producera slem eller vad man ska säga. Så även om man är jätte sugen så tar det ett bra tag innan det händer något där nere vilket såklart är frustrerande MEN vaginatorer mor torra slemhinnor är kanon.
Jag ber om ursäkt om jag är FÖR öppen med er men jag önskar att någon hade berättat det här för mig första gången jag upplevde det.
Jag tycker att det pratas på tok för lite om tiden efter förlossningen och speciellt om besvär som kvinnor kan uppleva med allt från torra slemhinnor till problem att hålla sig när man är kissnödig osv. Jag tycker att det är viktigt att belysa för det är faktiskt VANLIGT och inte alls onormalt. Det är heller inget att skämmas för och det går ju oftast att göra något åt, men då måste man också våga prata om det.
 
Hur gör ni med sexet? Har ni sexschema? Låter ni lusten styra eller går det inte just nu pga av efter förlossningsbesvär?
 
 


Julia    •     •  

Jättebra och ärligt inlägg! Älskart!! Här hemma är vi 23 år och jah vill ligga mer än karln min haha. Försöker få till det under barnets eftermiddags sovning ;) hehe

Svar: Åh vad härligt! Det är ju jätte mysigt att ha sex när lusten och orken finns där då är det ju bara att passa på och köra haha<3
Elin Kungsman

Gabriella    •     •  

Tror också som du att det är vanligt att man som nybliven mamma inte har så mycket lust och ork.
Samt att det är vanligt att folk kryddar till allt på sociala medier osv.
Tack för svar ☺☺. Och vi har faktiskt planerat in en kväll på stan samt sova på hotell så det ser vi fram emot☺.
Kram!

Svar: Ja det är det jag ändå vill komma ifrån lite, den där vinklingen av att allt är kanon JÄMT, det är härligt att vara förälder men glamoröst är det icket😂.Ååh vad mysigt med kväll på stan och hotell, det gör gott för förhållandet, hoppas ni får en mysig kväll😘 kram!
Elin Kungsman

Ida    •     •  

Kan bara instämma om att det pratas / upplyses på tok för lite om tiden efter förlossningen.
Kanske även att det förskönas lite, verkligen toppen att du tar upp det och berättar dina erfarenheter.
3månader sen min förlossning och vi har inte riktigt fått ihop det, känner så igen mig med sköra slemhinnor känns så torrt och nästan som en "kant" att ta sig över.
Ev att jag tänkte ta kontakt med kvinnokliniken om det inte blir bättre.
Kram

Svar: Ja det är nästan lite "fult" att prata om allt som händer med kroppen efteråt som om det förväntas att man ska vara tipptopp därnere direkt och så funkar det ju inte. Kroppen är fantastisk men den måste ju även få uytrymme att läkas ordentligt. Det där med en kantkänsla har jag haft en tid efter båda förlossningar, eller snarare som ett det är för trångt eller "stumt" om du förstår vad jag menar;) men det har gått till sig med tiden båda gångerna med tiden, när Alfons var unt året var det borta helt förra gången<3.
Kram!
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype