Dag 29

"Min åsikt om abort"
 
Jag har skrivit ett inlägg om det här tidigare men tänkte att jag skriver lite ytterligare om det som ett dagsinlägg. Jag ligger efter med mina dagsinlägg men ska försöka hålla igång det ändå:).
 
Det snabba och enkla svaret på frågan om jag är för eller emot abort är att jag är FÖR abort.
Jag tycker att det är ett så pass viktigt livsbeslut att jag inte tycker att det är rimligt att staten skulle få möjlighet att gå in och totalförbjuda det. Jag tycker att det är ett moget beslut att göra abort om man känner att man inte är redo eller inte vill ha barn för föräldraskapet kräver OTROLIGT mycket och det är inte rättvist att sätta ett barn till världen om man inte själv känner att man 100% är redo för det åtagandet.
Ett barn ska alltid vara önskat enligt mig och ingenting man "bara skaffar". Sen finns det ju såklart situationer där ett barn kommer till världen utan att vara planerat och det blir himla bra ändå MEN utgångspunkten tycker jag ändå ska vara att man VILL ha barn.
Argumentet att använda preventivmedel för att motverka graviditet fungerar inte då preventivmedel vid flertalet tillfällen visat sig ha brister, så att skambelägga en kvinna som blivit gravid och vill göra abort med att säga "det skulle du tänkt på innan du hade sex,använd preventivmedel!" är helt galet enligt mig.
 Däremot tycker jag att det är bra att det finns en gräns för när man senast kan göra en abort då ett foster rätt snabbt utvecklas till ett barn. En graviditet upptäcks dessutom oftast rätt tidigt och jag tycker att det är vettigt att göra en abort så tidigt som möjligt efter att man bestämt sig.
 
Vart står ni i abortfrågan?
 
 
 


Amanda    •     •  

För-abort, helt klart. Jag har själv gjort en och även fast det var otroligt jobbigt så vet jag idag att pappa och jag inte skulle vara tillsammans speciellt länge efter det. Jag skulle haft en 5 åring i vår om jag inte hade gjort det men istället fick jag 2 bonusar och en egen dotter med den jag absolut vill spendera livet med.
Livet blev bra ändå 😍

Svar: Jag har också gjort abort, två gånger faktiskt och ingen av de männen var ju mannen i mitt liv heller så håller med om FÖR abort. Ett barn ska vara önskat och det ska såklart kännas bra i magen. Tycker det är helt galet att det finns länder där det är förbjudet och till och med straffbart att göra abort, att man kan hamna i fängelse för att man väljer att avsluta en graviditet känns bara så fel.
Elin Kungsman

Emma    •     •  

Håller helt klart med dig! Har själv inte gjort en abort, men blev gravid trotts preventivmedel och jag kände mig ändå redo att ta hand om ett barn men är väldigt glad att vi har möjligheten här i Sverige att få välja själv!

Svar: Ja men eller hur! Känns jätte konstigt att någon annan skulle få bestämma att jag inte skulle få göra abort om jag ville det<3.
Elin Kungsman

Sofia    •     •  

Tänk att de ens finns debatter om abort. De borde finnas större bestämmelser att ens få lov att skaffa barn! Lika väl som du måste ta körkort och visa att du klarar av att köra bil borde man behöva visa att man kan ta hand om ett barn. För de finns så många barn som far illa, bortprioriteras och nu i detta samhälle mest används som en accessoar. Fokus ligger på fel ställe! Naturligtvis är jag FÖR abort och att varje kvinna har rätten att bestämma över sin kropp!

Svar: Vet du, jag känner faktiskt lite likadant. Nu när jag har barn själv kan jag inte låta bli att tänka på alla dessa små bebisar som förmodligen far väldigt illa i olika hem i Sverige och världen.. barn som kommer till världen oönskade och oplanerade,där det finns föräldrar som väljer att inta droger istället för att/och när de tar hand om sina barn... Det är ett under att inte fler barn dör i den typen av miljöer.. Jag vill bara öppna mina armar och ta hand om dem allihop även om jag vet att det är omöjligt:(.Jag läste i den lokala tidningen för några år sen om ett par i Sundsvall som blev tagna av polisen, påverkade av droger när de var ifärd med att göra inbrott (om jag inte minns helt fel) och de senare hamnade häktade ett dygn.. Polisen gör då husrannsakan hos dem och hittar deras 1åriga bebis i spjälsängen.. med en överfull blöja, flugor överallt och både hungrig och törstig.. De paret hade alltså valt att INTE berätta att de hade ett litet barn hemma som de lämnat utan uppsikt när de skulle ut och jaga pengar till knark.. Alltså HUR kan man vara så obotligt egoistisk.. hela mitt hjärta gick i tusen bitar när jag läste artikeln.. och så finns det människor som kämpar dagligen för att få barn utan att lyckas när idioter som det fått den enormt fina äran att bli förälder.. för mig som förälder är det helt obegripligt att de senare fick behålla sitt barn:(..Förstå att lämna en ettåring utan uppsikt.. i ett helt dygn?! bara tanken på att jag skulle lämna mina barn hemma ensamma ens en minut utan att jag är närvarande ger mig panikkänslor.Så jag är så otroligt FÖR abort och tycker precis som du att man borde genomgå någon typ av "kapabel-att-ta-hand-om-barn" test innan man ens får skaffa barn <3 och att någon skulle säga NEJ till rätten till abort känns så absurd, precis som du skriver alla kvinnor bör ha rätten att få bestämma över sin kropp men även sitt framtida liv<3.
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype