Min återhämtning gång nummer två

 
Efter min förra graviditet återfick jag min gamla kropp någon månad efter förlossningen och jag var så himla imponerad och fascinerad över hela förloppet. Från att ha varit höggravid med en stor ballongmage till att se ut som vanligt igen på bara en månad. Kroppen är ju helt fantastisk!
Det tycker jag fortfarande MEN denna gång går min återhämtning mycket långsammare, vilket såklart är helt okej men det har för mig varit en jobbig resa att acceptera. Dels beror det nog på att jag alltid varit väldigt smal och helt enkelt är ovan att ha lite extra kilon sen beror det också på att jag jämför den här återhämtningen med min första.Vilket inte är rättvist mot min stackars kropp.
Den här gången blev jag gravid väldigt tätt inpå min förrgående graviditet. Min kropp hade knappt hunnit återhämta sig 100% plus att jag gick upp mer i vikt den här gången. Jag har heller inte haft samma ork till att träna eller hålla en bra kosthållning efter den senaste graviditeten då jag helt enkelt prioriterat barnen istället.Det har varit en rätt stor omställning att gå från ett barn till två. Det tog ett tag att komma in i en bra rutin med att bara ta hand om två barn, sociala medier, hemmet och förhållandet. Det är egentligen först nu som jag känner att jag fått till en fungerande rutin för alla delar.
 
Det har bara gått 6 månader sen jag födde Malve och jag har varit gravid i stort sett 2 år i rad. Fram tills Malve var 4 månader kunde jag inte träna ordentligt då jag hade väldiga problem med ett överrörligt bäcken och ryggvärk.Jag har fokuserat stenhårt på att stärka min kropp.Det är först nu som jag känner att min kropp börjat fungera så som jag vill igen.
 
Just nu ser min kropp ut såhär:
Rakt framifrån, ingen bra vinkel, byxorna är nerdragna nedanför "problemområdet", ingen brun utan sol och direkt efter frukosten.
 
Det här är min kropp idag. Ni kommer få följa min återhämtning här på bloggen och det kommer gå i ett sunt tempo. Mitt mål är att känna mig bekväm, snygg och framför allt stark. Jag vill återfå en bra hållning och jag vill må bra i mitt egna skinn utan att göra det på bekostnad av mitt familjeliv. Mina barn är små och behöver mig ,därför måste min träning kunna vara flexibel. Vissa veckor blir det mer träning andra ingen alls. 
 


Ida    •     •  

Att du fött 2 barn dessutom var höggravid för bara några månader sedan är för mig helt ofattbart...din kropp som den är nu är helt amazing! Din kropp är till och med finare nu!

Svar: Men åh tack snälla Ida vilken fin kommentar<3 :*)!
Elin Kungsman

Anna Westman    •     •  

Vad kul att du låter oss följa med. Kanske jag kan få lite motivation till min egen återhämtning. Fick mitt andra barn för 2 månader sen och kroppen känns fortfarande sååå svag. Har ont dagligen i nacken, axlarna, ryggen och fogarna. Har börjat med en app som heter MammaMage samt promenader men det går ju sååå långsamt. Men det är väl bara att acceptera och köra på!
Heja dig och lycka till! =)

Svar: Åh vad roligt att du tycker att det ska bli kul att följa! Det kommer bli uppdatering ungefär varannan vecka eller en gång i månaden det beror lite på när jag får till att skriva :). Men jag känner så väl igen problemen med värk i rygg, nacke och fogar! usch det är inte kul och det tog mig nästan 4 månader med stabilitetsövningarn innan det släppte för mig:/. Mammamage är en superbra app, jag fick det tipset och även om övningarna är tråkiga så är det verkligen nödvändiga. Den här gången kände jag verkligen hur viktigt det var att jag stärkte min bål samt att jag strechade ut ordentligt och sen att träna rörlighet är så himla andvändbart!Nu kör vi Anna, men i ett lugnt och skönt tempo;)
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype