Back to förskolan!

 
 
 
Det här med förskolekläder kan verkligen vara en djungel. Vad behövs? Vad behövs inte?.
Som nybliven förälder kan det vara svårt att veta vad som kommer till använding och vad man kan hoppa över så därför tänkte jag, i samarbete med Ellos, ge er mina bästa tips vad gäller kläder till förskolan.
 
 Jag tipsar ofta om Ellos som webshop (även när vi inte samarbetar) då jag tycker att de har både bra priser och ett bra sortiment. De har dessutom snabba leveranstider vilket  jag tycker är en av de absolut viktigaste delarna när man handlar över nätet. Det ska vara smidigt.
Men nog om det, över till vilka kläder vi har haft användning av till Alfons förskolevistelse:
 
Regnjacka & Byxa: Det är ett måste på förskolan. Vi har inte behövt fodrade regnkläder men jag vet många som kör även på det.
Det gula regnsettet(se  bild nedan) är inte bara supersnyggt utan dessutom till ett sånt himla bra pris! De flesta regnkläder vi har haft sen innan har kostat runt 250kr per del och en klar nackdel med regnkläder som säljs separat är att en av delarna kan vara slutsålda. Jackan finns men inte byxorna och vice versa.
Jag kör på gult denna höst då jag tycker att det är en sån himla härlig färg, men det finns även i rött,rosa och blått.
 
Gummistövlar: Gummistövlar är kanon och gärna fodrade då man slipper krångla med extra tjocksockar. Förskolelärarna har många barn att klä på så ett moment mindre för dem är alltid uppskattat.
 
Overall: En fodrad och varm overall som tål lite väta är även det ett måste.
 
2-3 ombyten av bekväma kläder: I Alfons ombyteslåda brukar vi ha 3 byxor , 3 långärmade tshirts och tre par strumpor. En t-shirt och en huvtröja samt långkalsonger.
Vi har tänkt på att kläderna ska vara praktiska och sköna. Inga jeans utan enbart mjuka joggers då de även är sköna att sova i då barnen sover middag med kläderna på.
 
Långkalsonger: Det används inte jätte ofta på vår förskola men vi har ett par i lådan ändå ifall det skulle bli riktigt kallt någon dag och overallen inte räcker till.
 
Vindfleece/fleecetröja: Fleecetröjor är kanon då de håller värmen bra och vindfleece är ännu bättre då det även står emot lite vind och går att använda som en tunnare jacka. De är dessutom bra att ha under regnkläderna.
 
Mössa, vantar och halsdukspolo: Mössor som går att spänna åt under hakan eller knyta är ett tips om du har ett barn som gärna drar av sig mössan. Ett par fodrade galon tumvantar är ett hett tips då de håller sig torra även när det regnar och så ett par tjockare vintertumvantar, gärna med dragkedja enda ner mot tummen då de är lättare att ta på.
Halsdukspolo är ett smidigt plagg inför vinterhalvåret då den sitter nära inpå kroppen och är lätt att klä på.
 
Vinterkängor: Ett par vattentåliga fodrade vinterkängor med högre skaft är kanon under vinterhalvåret.
 
Vattentåliga springskor/sneakers: Ett kanoninköp då de är riktig bra på våren (även tidig höst) när det börjar bli varmare men fortfarande regnar lite smått då och då.
 
Övrigt: En gosig snuttefilt som luktar hemma, en egen napp(om barnet tar napp) och markeringspenna för att kunna märka alla kläder. ALLT ska märkas, även nappen om man vill ha tillbaka den;).
 
Ett annat kanontips är att införskaffa sig en mätsticka för fötter. Gud så användbart det är, innan vi gjorde detta samarbete har vi mätt Alfons fötter med ett vanligt måttband och det är så himla bökigt. Jag tycker att det är så svårt att beställa skor online då alla skor har olika mått på samma storlek. 23 på ett märke kan motsvara en 22 på andra märken osv och då får man gå på innermåttet och måste då mäta den lille sprattliga barnfoten, inte alltid så lätt;).
 
 
 
Ni får gärna komplettera och ge era bästa tips vad gäller kläder inför förskolestarten. Vad har ni haft mest användning för och vad var onödiga köp, har ni några dolda guldkorn som man inte tänker på?
 


josefine    •     •  

Bra tips till förskolan, speciellt nu när sonen ska börja i höst!
Men vad skulle du rekommendera på förskolan, halkstrumpor eller inte? Är kluven på detta eftersom att vi har slutat ha halkstrumpor på pojken här hemma :)

Svar: Åh så himla svårt men jag skulle ändå säga att halkstrumpor är bra beroende på vad de har för golv på förskolan. På den förskola där Alfons går har de faktiskt rätt hala golv så vi brukar försöka köra på halkstrumpor:)
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype