Förskolekläder

 
Detta har vi handlat till Alfons förskolestart hittills. 
En skaloverall,galonvantar,inläggsulor till gummistövlarna han ärvt och en markeringspenna.
 
Jag funderar även på att köpa en vindfleece, ett par rejäla vantar och galonkläder att dra över skaloverallen.
 
Ni som har små barn på förskola,vad rekommenderar ni att man köper i klädesväg?  Vad är nödvändigt/onödigt?
 


Elin Sånnevall    •     •   http://elinsannevall.se

Nu har jag inga barn på förskolan än (men har en liten i magen så om något år kommer jag ha ;) hihi). Men är förskollärare så har väl lite koll.

Skalkläder är bra, men tror alla barn på min avdelning börjar använda det lite mer framåt våren. Nu har de fortfarande vinteroverall. Bra vantar som sitter fast på händerna med en fungerande dragkedja (vantar från typ HM är värdelösa enligt mig, dragkedjan går upp av sig själv..). Bra vinterskor, som inte väger jättemycket är bra och lätta för barnen att gå i.

Ska Alfons sova ute i vagnen eller sover dom inne? Ute tycker jag det är bäst att ha fleecebyxor & fleecejacka (alltså två delar, inte en hel dress) hela dressarna är också bra men nu denna vinter har vi knappt behövt klä på barnen byxorna, utan endast jacka. Sen beror det ju på vad för åkpåse barnen har, vissa har väldigt varma. Tossor eller tjocksockar att ha ute i vagnen isåfall, tossor med ull inuti tycker jag är jättebra, dom reglerar ju värmen. Ev dubbla vantar, typ tumvantar och lite tjockare så personalen kan välja om det behövs båda eller bara ett par. En mössa utan tofs (oskönt att ha då man sover)

Märk ALLT! Åtminstone med efternamnet. Jag lovar att personalen kommer avguda dig ;) haha. Vi har en familj av 15 som märker sina kläder, men jag har gett dom beröm för det, herregud så härligt. Man vet direkt då och behöver inte fundera på vems det är. Nu kan jag ofta lukta på kläderna och känna igen det så, men det är inte alltid det funkar heller. haha!

Vet inte mer vad jag ska skriva för känns som du har bra koll ändå, men du kan ju fråga om det är något du undrar över :)

Svar: Åh tack snälla för många och BRA tips! Just separata fleecekläder (jacka och byxor) tänkte jag köpa och även eventuellt en separat skaljacka.Jag har insett att nya vantar är ett måste då ingen av dem vi har är direkt 100% bra. Vi har ett gäng tumvantar från hm som sitter bra men då är de på tok för kalla och de vantar vi har som är tjockare har jätte dum passform så de åker liksom av, så jag förstår precis vad du menar med vantar med bra dragkedja!


Och en märkpenna är inköpt haha;);)!
Och än en gång tack snälla för bra tips det är guld värt för en nybliven förskoleförälder haha!
Elin Kungsman

Nadja    •     •   http://lifebynadja.devote.se

Som förskolepersonal kan jag säga att det kan vara praktiskt med en fleeceoverall om ni vill ha något under skaloverall. Det känns mer praktiskt på det sättet att det sitter stilla under overallen och det slipper kasa runt. Men de dagar det kanske är lite varmare är det dock bättre med tvådelat om man kanske inte behöver använda båda delarna.
När det gäller vantar så är det mest praktiskt med dragkedja på då det är lättare att få in dem små händerna rätt i dem.
Upplever på många små barn att mössan gärna kan glida upp och att dem inte kan dra ner den själv med alla tjocka kläder på sig. Ett tips är då att ha en mössa med snörning eller en mössa med kardborre så att den sitter på plats. Istället för att den ska ligga på marken tillslut.
Om ni har stövlar utan fodring så är det bra med typ raggsockar inuti dem dagarna det kanske är lite kyligare. Annars är ju fodrade bra den här årstiden om det regnar och är slabbigt ute.
En polohalsduk är en toppengrej tycker jag dem kalla dagarna då det oftast lätt kan bli öppet i halsen annars.
Säger också att det är toppen med märkta kläder då blir personalen nog väldigt glada. Oavsett om det är ytterplagg som vanliga plagg så är det toppen med namn i. Det är ju svårt att hålla koll på alla kläder annars haha.
Om du har fler frågor får du gärna ställa dem.

Svar: Åh tack för bra tips! Den här typen av tips är verkligen guldvärt, speciellt från er som jobbar som förskolelärare eftersom ni VET vad som brukar funka och inte<3.En lite varmare mössa utan tofs med knytning är något vi fortfarande inte köpt så det är nog det vi saknar just nu!
Tack snälla för bra tips!!
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype