Dokumentärer jag sett det senaste:

 
 
Köttets lustar: Schyffert slår vad med sin son om att ta sig an två grisar,föda upp dem och sedan slakta dem. Klarar han inte av att slakta dem så ska han bli vegetarian resten av livet.
 I dokumentären tar man upp en hel del frågor om just köttindustri, man jämför svensk köttproduktion med utländska marknader och man får en inblick i hur djuren har det, vad som är skillnaden mellan ekologiskt/kravmärkt och så får man se hur slakten går till.
Svergie ligger i framkant när det kommer till djurhållning och jag är alltid noga med att välja ekologiskt när jag köper kött men jag hade ingen aning om vad kravmärkningen på kött innebär tex. Den största ögonöppnaren för mig var nog ändå själva slakten som ser likadan ut oavsett om du valt eko eller inte vilket faktiskt känns himla tråkigt..
 Helt klart en sevärd dokumentär, klicka på bilden för att komma till dokumentärserien i 3 delar(Svtplay).
 
 
Lön utan arbete: En dokumentår som handlar om frågan att införa medborgarlön. Vilket innebär att medborgare får en summa pengarsom lön från staten utan krav på arbete. Innan jag såg den här dokumentären så tänkte jag direkt att " jamen Det skulle ju aldrig funka?!" Men efter att ha sett den här dokumentären så rubbades den övertygelsen rätt snabbt och det låter faktiskt som en rimlig utveckling till framtiden. En väldigt intressant dokumentär, rekommenderar starkt!
klicka på bilden för att komma till dokumentären(svtplay).
 


clara    •     •  

Hej!
Kul att du nämner köttindustrin. Min familj driver en grisgård utanför Uppsala. Vi föder upp linderödsvin som har tillgång till alla sina naturliga beteenden. De går fritt ute året om, får böka och bada i lerpölag. Deras mat kommer från våra egna åkrar. In och kika på vår FB sida om du är intresserad. Vi heter Annerogrisen där!
Tack för en bra blogg👌🏼

Svar: ååh vad roligt, det måste jag in och kika på! jag tycker att det är superviktigt att välja ekologiskt och gärna kravmärkt också när man äter kött och då också vara villig att betala för det så att djuren får ha det så bra som era djur<3. Bästa hade ju varit om slakten kunde ske på gården också<3.Tack själv för att du läser bloggen!
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype