Dag 17

"Något som gör mig arg väldigt fort.."
 
Plötslig och väldigt HÖG volym på reklam. Alltså jag blir på riktigt skitförbannad VARENDA gång det händer och kastar mig i panik på tvdosan för att sänka alternativt stänga av ljudet. Det här är något som stör mig ännu mer nu när jag är småbarnsförälder och har barn som sover bredvid mig i soffan och så kommer det en sån där reklam med dundertechnomusik.. ja ni fattar nog haha!
 
En sak som gör Björn arg väääldigt fort det är om han kör fast med bilen. Då går han från noll till hundra på argometern på typ en nanosekund och det går knappt att prata med honom haha!
 
Har ni något som gör er arg sådär galet fort? där ni inte har någon "arg-startstrecka"?
 
När man ligger och myser med ett sovande barn framför tvn och en reklam med volym 100 plötsligt dundrar på..:/ 
 
 
 


Linnea    •     •  

Haha ååh, jag är likadan när det kommer till högljudda reklampauser! Jag blir så arg och jag har inte ens barn än. Tänk hur det kommer att bli då haha! Blir jag inte arg för att det är för högt helt plötsligt så blir jag arg när volymen är jättelåg. Kan dom snälla ha samma volym överallt så man slipper bli döv? #tantvarning haha!

Svar: Haha men jaaa eller hur!! samma volym och ljudkvalite är ju önskvärt, hatar när det skiftar upp och ner och man liksom får sitta med tvkontrollen i handen förberedd att sänka/höja. #ocksåtantvarning
Elin Kungsman

Ronja    •     •  

Åh, jag kan bara tänka mig hur störande det måste vara! Speciellt då barnen sover framför tv:n... :( Här (i Finland) har vi en regel som gör att allt på tv:n måste vara samma ljudnivå, just för att reklamerna "skrek" förr (nån hade mätt och fått en reklam till 79 decibel!!). Det infördes kanske 2013? Inte helt säker, men det borde ju inte vara så svårt för svenska kanalerna att göra det också ifall de tar tag i det.. Beslutsfattarna och reklamfixarna borde ju förstå att man bara blir arg och verkligen inte kommer vilja köpa produkten, haha.

Svar: men gud vilken bra regel! borde absolut införas även i Sverige för det är så himla störande och säkert inte bra för hörseln heller:P alltså 79decibel är ju helt sjukt!
Elin Kungsman

Frida    •     •  

Haha åh vad jag känner igen mig! Jag blir helt galen när reklamen för "Guldbrev.se" dyker upp i TV rutan, då blir volymen helt plötsligt hur hög som helst! Fastän man sänkt volymen innan när sonen ligger bredvid i soffan och sover. PS. Jag tittar varje gång ni kommer ut med ett nytt avsnitt på Youtube och jag bara älskar eran familj och eran energi! Ni verkar vara så jordnära allihopa och det är så roligt att få följa er i eran vardag.

Svar: Ja men eller hur! Så himla störande! vad kul att du gillar våra avsnitt på youtube, så himla roligt att höra, TACK snälla<3
Elin Kungsman

Sara    •     •   http://sarapatriicia.blogg.se

Jag håller helt med! Vill även lägga till youtubers som pratar sjukt tyst och sen slänger in en låt som blir på sjukt hög volym. Sen börjar de prata igen så jag får sitta med fjärrkontrollen i högsta hugg.

Svar: Ja det där kan vara himla störande faktiskt men jag förstår varför det blir så när man är ny vad gäller redigering. När man redigerar video kan det ibland vara olika kvalité på ljudet på en musikfil mot kameraljudet och då måste man sänka % på volymen på musiken och kollar man inte igenom klippet när man redigerar det kan man lätt missa att sänka volymen;) sen är vissa musikfilen onormalt höga i volym haha:P men förstår precis vad du menar<3
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype