Dag 13

"Något jag verkligen behöver just nu.."
 
Lära mig att meditera. Lära mig att vara och leva i nuet på RIKTIGT. Jag ska vara helt ärlig med er.. jag kännre mig tidvis så himla ostabil. Lättirriterad,arg, ledsen och typ deprimerad? Jag kan ibland känna att det enda jag gör är att vara hemma i mitt hus, städa,tvätta,byta blöjor och leka/fostra barn. Jag är väldigt sällan ifrån mina barn och jag börjar känna att jag måste vara ifrån dem och göra saker för mig själv för att vända trenden. Jag är och har alltid varit en person som behöver egentid och behöver få göra saker ensam lite då och då.
Igår så bara brast det för mig. Jag fick ett raseriutbrott på Björn och beskyllde honom för typ allt.. bägaren rann över och jag kände att den pyrande vulkanen behövde få ett utbrott och jag lät det komma för att sedan översköljas av dåligt samvete och skam.
Herregud, jag är ju en vuxen människa, vad håller jag på med?
 
Det resulterade iallafall i att vi låg och pratade i sängen i timmar när barnen somnat. Allt från vart vi står i hur vi vill fostra våra barn och vad vi tycker att vi gör bra respektive dåligt till hur jag känner inför att jag aldrig "får" göra något ensam och hur mycket jag BEHÖVER det. En lösning är faktiskt att jag skaffar ett gymkort. Att jag får åka iväg och träna ifred och på samma gång får komma bort från hemmet och vara just ensam, en win win situation. Så nu till veckan när gymmet har personal på plats så ska jag skaffa mig ett gymkort.
Vi pratade även om att fixa barnvakt och åka iväg bara jag och Björn om så bara en natt i någon annan svensk stad. Vi behöver verkligen det.
Men nu över till meditationen. Jag har fått en länk till en sida som heter Headspace av min kära vän Amanda som jag nu ska börja använda mig av, jag tror verkligen att det är nyttigt att lära sig att koppla bort allt tankebrus SPECIELLT som småbarnsförälder.
 
Brukar ni meditera? och har ni tappat det helt någon gång under småbarnsåren?
 
 
 
 
 


Michaela    •     •  

Oj vad jag känner igen mig! Det känns som att det enda ja gör är att städa, tvätta, diska, gå ut med hunden , jobba, lämna på dagis osv. Det är lättare för sambon för han har en hobby - dataspel. Men jag har ingen hobby, ja förutom att glo på Youtube men det ger mig inte så mycket. Det ökar ju egentligen min ångest över att jag inte har lika mycket pengar som alla andra, att vi inte reser hela tiden, att vi inte gör si och så
Du vet vad jag menar, därför gillar jag att kolla på er kanal så mycket för att ni är så äkta. Jag behöver komma bort och tror också att gymmet skulle ge mig mycket. Även att träffa vänner men det blir lite så att man glider ifrån vännerna som inte har barn, och vänner med barn träffar man ju inte på kvällarna eftersom dom är hemma och nattar och roddar allting. Har haft en del utbrott men som verkligen behöver komma ut , ibland rinner bägaren över

Svar: Jag känner verkligen igen mig i den där hamsterhjulskänslan och jag tror det är viktigt att få vara något annat än mamma då man lätt tar på sig nästan allt ansvar för hem och barn då man liksom får den där känslan av att man gör det bäst, eller ja du förstår vad jag menar;).Gym är ju ett kanonbra sätt att få den där andpausen och verkligen få komma ifrån i någon timme och ladda om batterierna,kan pappan spela tvspel i någon timme så kan mamman få träna i lugn och ro i någon timme;).
Sen tror jag faktiskt att utbrotten behövs annars går man sönder om man inte får lätta på trycket<3.
Många youtubers lever ju inte direkt ett familjeliv då tycker absolut inte du ska känna som du gör. Jag lovar att majoriteten av småbarnsfamiljers livs ser ut precis som ditt och mitt<3.
Elin Kungsman

Caroline    •     •  

Jag mediterar :) började med det våren 2017 och trodde aldrig det skulle göra sådan positiv verkan som det faktiskt gör. Det händer så mycket men samtliga ingenting om du förstår ;) Väntar första barnet nu i juni och hoppas hoppas jag kommer få till stunderna med att meditera. Så lätt att säga nu kanske men jag kommer också att behöva min egentid sen. Gå på bio med en tjejkompis, promenera själv, gymmet osv men vet inte hur man ska få till de även om det känns lätt nu..

Svar: Åh det låter bra! Hoppas att det ska fungera även för mig<3!Det är så mycket lättare att få till ensamtid när man har ett barn jämfört med två så oroa dig inte;) egentid kommer finnas<3. Det var först när vi skaffade två barn som det började bli knivigt att få till.Och spännande med en liten sommarbebis! Kram<3
Elin Kungsman

Amanda    •     •  

Appen kostar pengar om man vill fortsätta efter de första 10 dagarna. Jag köpte för ett år framåt men har för mig att det kostade en del. Här är ett klipp där han bland annat berättar om sin historia: https://www.ted.com/talks/andy_puddicombe_all_it_takes_is_10_mindful_minutes :) Om du känner dig nyfiken på mer finns det en annan app som heter "compassion lifestyle" som är 100% gratis. Den är utvecklad av Christina Andersson (leg. psykolog, yogalärare, forskare) och innehåller 13 st. olika meditation/mindfulnessövningar. Den är på svenska och har mer fokus på stresshantering än själva stillheten. Kram fina <3<3<3

Svar: men alltså när jag såg din lilla bild och kommentar, hjärtat svämmar över av kärlek! saknar dig<3! ska prova de här dagarna och sen får vi se om jag köper appen senare eller om jag hoppar på Christinas (bra efternamn) app istället<3
Elin Kungsman

Ida    •     •  

Kan bara instämma med Michaela, igenkänningsfaktor mycket hög!
För stunden känns det väldigt mycket vardag & egentiden är i stort sett obefintlig
med sambo som jobbar som egenföretagare. Men oj vad man uppskattar de små stunderna för sig själv.

Det där med meditation / yoga / Mindfulness är något jag själv skulle vilja testa.
Du får gärna utvärdera lite sen! Kram!
I

Svar: Vad skönt (eller vad man ska säga haha) att man inte är ensam med dessa känslor<3! Det gör att det känns mer normalt typ. det är nog bara en period vi småbarnsföräldrar måste gå igenom helt enkelt;).Jag kan absolut ge en liten utvärdering när jag testat detta ett tag<3! kram
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype