Dag 11

"Mina åsikter om skönhetsingrepp"
 
 Jag är rätt kluven när det kommer till det här ämnet. Jag tycker först och främst att alla får göra som de vill med sin egna kropp och jag förstår inte hur det kan vara så provocerande? För det här ÄR ett ämne som väcker starka åsikter och känslor. Jag själv tycker att det är upp till var och en. Så länge det inte skadar någon annan måste man väl ändå själv få avgöra vad man vill göra med sin egna kropp och vilka risker man vill utsätta den för.
Jag tycker dock att det är bra att det finns en åldersgräns och kan tycka att den bör vara stenhård, inte ens målsmans underskrift bör gälla. Om det gäller en operation, och den inte nödvändig, bör man helst avvakta tills man är 100% säker och att man då är "vuxen nog" att ta det beslutet och att man verkligen är införstådd med vad det innebär att genomgå en operation.
 
Efter att ha ammat två barn tätt inpå så har jag på allvar börjat fundera på att operera mina bröst, främst för att jag vill  ge dem ett lyft och få dem att sitta där de satt "förr" eller vad man ska säga. Det skulle vara skönt att kunna gå bhlös (vilket jag ÄLSKAR!) utan känslan av att det fladdrar bröst åt alla håll haha;). Det här är ju något otroligt ytligt och onödigt egentligen men trots allt något jag skulle vilja. Å andra sidan är jag rätt feg (eller förståndig? :S) och en operation skrämmer mig, eller ja den nedsövda biten speciellt. Jag ogillar tanken på att inte ha kontroll och att bli nedsövd måste ju vara en av de mest okontrollerbara situationer man kan utsättas för.
Sen har vi ju alla risker en operation medför och som mamma till två småbarn så är jag ju såklart orolig och rädd om mitt liv och min hälsa. Så ja,vi får se i framtiden om det är något jag VERKLIGEN vill göra eller inte men är det något jag bestämmer mig för att göra så kommer det vara ett noga övervägt val.
 
Vad tycker ni om skönhetsoperationer?
 
Bilden jag skulle tagit med mig till läkaren är iallafall denna.En bild som jag hittade på instagramkontot fitgirls_gallery , vet tyvärr inte vem tjejen är men sådär skulle jag iallafall vilja att mina bröst såg ut utan bh.Inte större än så.
 


Elin    •     •  

Kloka tankar! Håller med dig om mycket, det är helt klart upp till var och en! Men samtidigt kan jag inte undgå att tänka att det är lite onödigt då det går åt så mycket tid, pengar och resurser för "onödiga" operationer istället för operationer som människor kanske verkligen behöver. Hoppas du fattar vad jag menar, lite flummigt blev det haha :) Älskar förresten detta med att du skriver en sak varje dag, fortsätt med det!!<3

Svar: Vad kul att du gillar "dagsinläggen" de är roliga att skriva också! Och vet du, du kommer med himla vettiga argument. Jag har faktiskt aldrig tänkt på det så som du skriver om det! Just det där med resurser för det är ju sant!
Elin Kungsman

Amanda    •     •  

Jag fixade mina bröst långt innan jag blev gravid just för att jag alltid hade velat ha större bröst än vad jag föddes med. Tyvärr blev första operationen inte som jag tänkte mig men tur nog fick jag göra om det gratis och ändra lite små fel som blev 10 mån efter första operationen. Hur som helst med barn eller inte så bör man ändå göra om en bröst operation pga inplantaten ca 20 år efter den första så hur som helst så måste jag göra om mina. Nu blir det nog att jag gör om dom lite tidigare än så och då lägger jag nog in en lite större storlek och höjer brösten en aning. Alla får ju såklart operera sig hejvilt OM MAN VILL men jag tycker ändå att ju flera gånger, och speciellt i ansiktet, desto fulare blir man. Dubbelmoral kanske men mina bröst ser inte fejk ut som vissa vill att dom ska se ut 😂

Svar: Jag känner flera som gjort sina bröst då de inte var nöjda med storleken på sina naturliga bröst och jag tycker verkligen det är upp till var och en<3. Det är just det där med att göra en operation och eventuellt råka ut för komplikationer som jag tycker är lite läskigt eller att bli sövd och inte vakna:S? Är det inte läskigt att bli sövd?Ansiktet skulle jag nog aldrig våga operera sen tycker jag att egenheter i ansiktet är så himla fint<3.
Elin Kungsman

Amanda    •     •  

Nja att aldrig vakna upp efter att ha fixat tuttarna är nog en på miljonen för bedövningen (?) håller inte så länge. Jag tror jag var nedsövd som längst i 3 timmar och då tog bara operationen 40min och sen får man vila på uppvaket lite efteråt. Jag tyckte nästan det var lite skönt att bara få somna utan att vara trött 😂 konstig känsla men jag var inte orolig alls, värre var det nog när sköterskan inte hittade nån blodådra utan höll på att leta runt i armvecket. Men är man minsta orolig så ska man såklart inte göra nån operation 😊❤

Svar: Åh det är just det där att kanske aldrig vakna som skrämmer mig men det låter ändå tryggt då det är en sån kort stund man är sövd. Sjukt ändå att somna och sen bara vakna och ha ett par nya bröst😉. ❤
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype