Ny vecka

Godmorgon fina ni!
 
Har ni haft en bra helg? Jag hoppas det oavsett vad ni gjort. En bra helg kan ju faktiskt vara att göra absolut ingenting. I en värld där allt ska dokumenteras så kan det lätt bli så att man känner att helgen inte varit bra om man inte gjort något men det är ju verkligen inte sant.
 
Denna helg har vi bara tagit det lungt då hela familjen inklusive Björns sida av familjen har varit sjuka. Det verkar gå en dunderförkylning just nu. Vi var en sväng till lekparken, låg hemma och kollade på barnprogram, svängde förbi Björns föräldrar och sen har vi spacklat och målat lite. That´s it:).
 
Idag är det måndag och vi har blivit någorlunda friska så idag ska vi försöka hitta på något, vad som helst som kan aktivera en energirik unge. Vi skulle behöva åka och hälsa på Alfons nya förskola så att A får se lokalerna innan inskolning, en liten mjukstart typ;).
 
Vi har kanske , kaaanske hittat en drönare begnagat och vi är lite sugna på att köpa den. Jag tror det skulle vara ett kul inslag till kanalen att kunna filma lite snygga natursekvenser/ andra roligasekvenser, typ om vi åker till fjällen osv. Men vi får se.
 
Jag hoppas ni får en kanonbra start på veckan!
Puss
 


Lia    •     •  

Jag har en liten fundering! Hur tycker du en förskola (dagis säger jag, haha) ska vara? Går du på din känsla eller om Alfons trivs?

Vi har köpt hus nu och ska byta dagis. Samtidigt som jag tycker det är ett bra dagis så vet jag inte riktigt ibland...

Han har flugit ner från stolen där 1 gång och slog huvudet. Då tänker jag att lämnar dom de små ensam? Sen känner jag ibland att vissa pedagoger inte tar sin tid. Man får liksom fråga hur dagen varit osv. Och när man hämtar så tittar knappt vissa pedagoger mot en även fast jag försöker få kontakt. Finns 2 som jag gillar men dom andra är väldigt oklara.... så svårt :(

Svar: Jag förstår precis hur du känner och känner igen den känslan när vi hälsat på andra förskolor, att pedagogerna känns både oklara och oengagerade. Jag visste inte att det var så stor skillnad mellan förskola och förskola men det ÄR det, inte bara vad gäller förskolelärare utan även verksamheten i det stora hela.Min rekommendation är att besöka de förskolor där det finns lediga platser (om det finns det är ju de å) och känna in läget för man brukar få komma på studiebesök innan man tackar ja.
Ramla är nog oundvikligt när det kommer till förskolan men sen finns det ju ramla och ramla, man vill ju kanske inte att ens barn ska ramla ner från en hög höjd tex. även om olyckor såklart händer, det kan ju likväl hända hemma men ja de små barnen bör förskolepedagogerna vara extra vaksamma med eftersom många inte alls är så stabila och motoriska som en två/treåring.

Vi tackade nej till en plats närmare oss för att förskolepedagogerna inte var tillräckligt engagerade men fick som tur var en annan plats på en annan förskola som kändes bra direkt vi kom innanför dörrarna så ja mitt råd är besöka förskolan innan ni tackar ja. Det ska ju kännas bra i mammahjärtat att lämna bort sina barn på förskolan utan någon större oro<3.Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype