Att vända kappan efter vinden...

"Anna-lisa"😂😂😂😂😂😂😂jag är 14 år och du tar åt dig och förklarar mening för mening. 
Det jag menade på att jag har små syskon i Alfons ålder och de kan prata. Jag klagade inte på dig som mamma utan det kanske är dagis fel. Ja och jag tycker Björn är löjlig han svär i alla dina videos och tramsar sig som en unge. Jag får ont i öronen och skruvar ner så fort han öppnar munnen. Och många i min klass tycker samma sak. Och aldrig sagt något dumt och dina barn. Jag kränker inte barn. Utan sa bara min åsikt. Från skillnad från alla andra som skriker elakheter så svarar jag på ditt uttalade i din blogg. Sen skriver man ut hela sitt liv på en blogg så är man liksom med i kakan. Då får man tåla att folk gillar en eller gillar en inte pga du själv skriver ut ditt liv här. Du tillåter kommentarer. Du näste ha väldigt dåligt självförtroende och självkänsla som måste förklara dig på en blogg. Du kränker själv folk när du skriver ut andras namn där andra människor kränker dig så det är lika mycket mobbning. En vuxen går på fjortisar det är moget. Vad andra skriver om dig bryr jag mig inte om utan försvara min egen åsikt. Jag gick inte på din son. Utan uttalade mig om hans uttal. Och Björn skämms du själv över. Har du utslag dig på youtube.
 
Nu har du fått "försvara" dig offentligt och här kommer min "dom."
 Nej vet du vad det är INTE okej. Bara för att jag driver en blogg och en youtubekanal ger inte det dig rätten att skriva elaka kommentarer på nätet om mina barn? Om du vill komma med kritik får du lära dig att formulera dig bättre i framtiden för din kommentar uppfattades, inte bara av mig, utan av flera som hatisk och menat att vara just elak.När du skriver "söt unge MEN han kan inte ens prata" läser man det som något negativt. Everything before at but is bullshit finns det ett ordspråk som heter.
Jag bryr mig inte om hur gammal du är, det är dina handlingar och ord som gör mig arg.
Den dagen du får egna barn kommer du förstå hur fruktansvärd denna kommentar som du har lämnat faktiskt är.
Du skrev dessutom att mitt hår var ofräscht och att bara zigenare? hade långt hår (rasistiskt uttalande)och det är heller inte okej i min värld. Mitt råd till dig är att fråga din svenskalärare om hen kan hjälpa dig hur du ska formulera dig mer korrekt i skrift nä'sta gång du tänker ge "kritik" på nätet. Jag brukar verkligen ALDRIG bli arg på kritik eller negativa kommentarer men din fick mig att se rött just för att du yttrar dig så (klantigt?) om mitt barn.. De är det finaste jag har. Resten struntar jag i men just den biten där du ens yttrar dig om mitt barns utveckling gör mig rent ut sagt förbannad, Alfons uttal är en del av hans utveckling. PUNKT.


Anna    •     •  

Många tonåringar ser ut som vuxna, en del av dem låter som vuxna med djupa röstlägen och en voka­bulär i klass med ryska romanförfattare. Men nu hissar hjärnforskarna varningsflagg för denna ­Potemkinkuliss. Under den vuxna ytan finns en hjärna som är ­under utveckling ända fram till 25-årsåldern. Långt efter att de häftigaste hormonsvallen klingat av pågår fortfarande enorma processer i den unga hjärnan.

Kanske bör den nya kunskapen lära oss att inte ställa större krav på unga människor än deras hjärnor klarar av.

Svar: Visserligen problematiken är att man kanske i så fall skulle bannas från att använda kommentarsfält på nätet fram tills att man är 25 år gammal:S. Är man så pass gammal att man kan formulera en spydig kommentar är man förmodligen också gammal nog att höra att det är fel.Sen kan jag givetvis inte förvänta mig att alla kan formulera sig helt 100% politiskt korrekt i åldern 14 år och det förväntar jag mig inte heller.
Elin Kungsman

D    •     •  

Att som fjortonåring ens uttrycka sig om föräldraskap är skrattretande. Jag skulle snarare säga att " Anna-Lisas föräldrar borde ta tag i sin fjortonåring innan de är försent. Hade de varit min dotter hade jag skämts över henne och hur hon behandlar folk.
Dock tror jag inte denna tjej är fjorton år..
och du Anna-Lisa du måste verkligen måste se över din stavning.. den är inte bra. Inte alls bra för att vara fjorton år..

Svar: Ja det blir sannerligen konstigt när någon som är fjorton år yttrar sig om föräldraskap, det håller jag med om. Dock gör man och säger man mycket konstigt när man är ung men för det så borde man lära sig att inse när man gjort fel och be om ursäkt. Jag upplever väldigt många unga idag som saknar känsla för medkänsla och ödmjukhet.Alla gör vi fel men det är hur vi hanterar felen som är avgörande för om vi utvecklas åt rätt håll eller inte.vad gäller stavningen så lägger jag ingen större vikt i om man kan stava eller inte så länge man bryr sig om att försöka formulera sig rätt eller iallafall skriva det man faktiskt menar. Det jag menar med att hon borde prata med sin svenskalärare handlade mer om att få en vägledning i vad som är kritik och inte då hon inte alls verkar förstå att hennes kommentar enbart upplevdes som elak och totalt onödig.Stor kram<3
Elin Kungsman

Alexandra    •     •  

Det skiljer inte mycket på min son och Alfons, ca tre veckor tror jag. Och min son pratar inte, eller jo han tjatar hela tiden men det är absolut inte mycket man förstår. Några ord här och där.
Barn är så otroligt olika, och utvecklas olika. Och det måste dom får göra!
Dom utvecklas i sin egen takt.
Jag blir så otroligt upprörd och rent ut sagt jävligt ledsen och förbannad! Att folk ens sitter och kommenterar sånt här!!!?
Elin jag upplever dig som en otroligt fin mamma och väldigt jordnära person. Och Björn är fantastiskt rolig.
En otroligt fin familj helt enkel.


Svar: Åh tack Alexandra! vad roligt att höra att vi har söner i ungefär samma ålder och att de ligger på ungefär samma "utvecklingstakt"<3. och du har helt rätt, alla barn är olika precis som vi vuxna är olika och det måste få vara okej.Tack snälla för de fina komplimangerna det värmer!
stor kram
Elin Kungsman

Anna-Maria    •     •  

Gör en fjortonåring något som är fel måste en vuxen sätta ner foten och visa att det inte är okej. Precis som du gjort elin!! Förhoppningsvis lär sig den här fjortonåringen någonting av det här och slutar skriva kränkande saker på nätet. Det är fruktansvärt och vi MÅSTE säga ifrån. Det skulle vi gjort i verkliga livet och måste göra likadant på nätet.

Stå på dig elin, du är en supermamma!

Svar: Åh tack Anna-maria! och jag håller med, jag känner lite av ett ansvar att säga ifrån när det går över gränsen men också försöka förklara att det som personen skriver inte är kritik utan faktiskt upplevs som hat. Det kan säkert vara så att personen i fråga inte förstår att det hon skrivit uppfattades som elakt men när man får det förklarat för sig borde man, i min bok, ha så mycket förstånd att man ber om ursäkt istället för att fortsätta diskutera för sin sak.Jag hoppas hon förstår vad jag menar och i fortsättningen tänker en extra gång innan hon vill ge "kritik" på nätet då skrift har en tendens att kunna misstolkas om man inte är tydlig med vad man menar <3.
Elin Kungsman

Charlotte    •     •  

Ignorera, blockera och sedan radera 👍
Den sista idioten är lixom inte född än.
Dina barn är underbara o du är en fantastisk mamma.
Så e det med de. 😉
Tack Elin för en underbar vlogg o blogg 👌

Svar: Tack snälla Charlotte!<3<3
Elin Kungsman

kitty    •     •  

sorgligt.. misstänkte att det var en yngre person.
kanske tur det,, för då finns det hopp att människan bättra sig och kommer på bättre tankar och rannsakar sig själv. För man vet själv hur osäker man var i den åldern. <3

bra att du står upp för dig själv och försvarar dig och din familj. <3

ha en fin helg!!

Svar: Ja det är så himla tråkigt, inte bara för att det är en yngre person utan för att hon inte verkar förstå att hon gjort fel eller varför. Jag tycker att det är så viktigt att säga ifrån när man tycker att någon går över gränsen just för att nätet inte ska bli en laglös plats där man får säga och "tycka" vad man vill.Speciellt när det kommer till yngre som inte riktigt fått lära sig skillnaden på hat och kritik.
Tack snälla Kitty för stöd och hoppas du får en bra start på helgen <3 kram
Elin Kungsman

Chloe    •     •  

Jag älskar er kanal och alit men miljon tack att du fis för mig och följer

Natalie    •     •  

Herregud, vart är ungens föräldrar?
dock är man fullt förstående av konsekvenser när man är 14 så tycker det är helt rätt att du markerar vart gränsen går. Åldern är ingen ursäkt.
Tycker det verkar vanligt bland dagens unga som hänger mycket på nätet att bara på grund av att de säger är deras ÅSIKT Så är det fritt fram att kläcka ur sig precis vad som?
Känns som denna tjejen behöver bli lärd vikten i att man inte ska uttrycka precis allt man känner och tycker och sen inte förvänta sig en reaktion tillbaka när hon ändå utryckte sig soppas illa som hon gjorde? knepigt detdär asså.
Och kommenterna ang ditt hår och rasismen i den frågan ska vi inte ens gå in på. Sånt kan VERKLIGEN få mig galen.
Usch


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype