Varför vänta med smakportioner?

Vill du berätta mer om varför ni väntar med smakportioner till sex månader? 😊 Min son är fyra månader och vi ska till bvc nästa vecka där jag antar att de kommer föreslå att vi börjar med smakportioner eller smaksensationer. För mig känns det så främmande på något sätt. Han känns så liten fortfarande...
 
Svar: Det snabba och enkla svaret är att jag helammar och att Malve därför inte behöver börja med smakportioner eller "vanlig" mat fören han är 6 månader gammal, han får allt han behöver via min bröstmjölk och då vill jag helamma så länge jag kan. Jag vet inte om det är samma sak om bebisen går på ersättning? kanske är det därför vissa börjar tidigare? Jag har så dålig koll på ersättningsrutiner då jag inte har någon egen erfarenhet av det själv.
Men jag känner som du med mycket, just den biten att jag tycker att det är mycket som ska stressas fram när bebisarna är så små.
Vi har ju även valt att vänta med vaccin fram till 6 månader med både Alfons och Malve då vi känt att de har varit så himla små och "sköra" eller vad man ska säga vid 3 månaders ålder. Vi tror på vaccin men samtidigt så ska man inte sticka under stolen med att det faktiskt är framställt i ett labratorium och att det finns potentiella biverkningar och då har vi känt att det kanske är bättre att vänta lite med vaccin tills barnet fått växa på sig. Det kanske inte spelar någon som helst roll om de tar vaccinet vid 3 respektive 6 månader första gången men det har känts bra för oss och då har vi kört på det.
Jag tycker att man ska gå på sin magkänsla i kombination med BVCs råd, att föra en dialog helt enkelt. Fråga dem om det är något du undrar över eller ifrågasätter, det har vi gjort. Just med vaccinet så var det inga som helst problem att vänta med första dosen, vi har dessutom hoppat över ett vaccin och det är det mot pneumnokocker då vi själva inte har fått det som barn och därför kände oss trygga med att skippa det.
Jag tycker du ska ta upp och prata om dina känslor med BVC, vill ni vänta med smakportioner så tycker jag ni ska göra det om det inte finns något speciellt skäl till att börja tidigare<3.
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype