Kallare toner till vintern

 
Idag var jag in till duktiga Anna på salong papiljott och blev vinterfin i håret. Vi mörkade ner det rejält men lät ett par kalla blonda slingor vara kvar och det blev så himla bra!
Jag trivs bra i mörkt hår och det passar dessutom perfekt nu till den mörkare tiden av året.

Tisdag

Godmorgon fina ni!
 
Just precis nu sitter jag faktiskt hos frisören med färg i håret. Det ska bli härligt att få en uppfräschning med både klipp och färg. Jag kommer bli mörkare men ni får se bilder när det är klart;).
Annars så har vi en sjukling hemma idag. Alfons har åkt på en rejäl förkylning med öroninflammation på ena örat.. usch tycker då himla synd om honom. Han fick som kruppliknande symptom igår så vi åkte in till vårdcentralen där vi även fick medicin mot öroninflammationen så nu ska det förhoppningsvis ge med sig om några dagar.
Det konstiga är att han inte visat ett enda symptom på öroninflammation? Vi kan klämma och känna vid örat och vi har heller inte sett någon vätska? Och både jag och Björn som har haft det som barn minns det som väldigt smärtsamt?.
Imorse kändes han dock piggare än under gårdagen så vi håller tummarna att detta ger med sig helt innan helgen så att han får vara lite frisk innan Björn börjar jobba igen.
 
Jag hoppas ni alla är friska och krya!
Puss
 
Mammas hjärta som är så duktigt på alla sätt och vis. Usch hatat att se honom må dåligt önskar att jag kunde ta över allt det onda och genomlida det åt dig!

Den perfekta tavelväggen

 
Det här med att hitta rätt tavlor är inte alltid så himla lätt, det ska fungera ihop och det ska dessutom fungera i rummet.
Men vart börjar man då?
Utgå från vart tavlorna ska sitta och försök hitta något i rummet att utgå från, ett färgtema, en kontrast eller bara en stil. Har du ett stilrent tema eller mer bohemiskt? Vad trivs DU med?
 
Röd tråd:När det kommer till motiven så tycker jag att det är fint att följa en röd tråd men att ändå bryta av. Om du tex har ett svartvit tema kan det vara snyggt att slänga in en tavla med lite färg för att bryta av och göra väggen mer intressant.
 
Variera storlek:Jag tycker att det är snyggt att blanda storlek på tavlorna för att göra väggen mer intressant och där går det egentligen att variera hur mycket som helst. Prova dig fram! Ett hett tips är att ta en tom sida i tex paint/photoshop och klistra in motiv för att se hur de ser ut bredvid varandra i olika storlek.
 
Blickfång:Släng in något roligt som fångar ögat lite extra. Tex en spegel, en gammal kamera, en gammal kikare ,en eller flera ramar i guld eller varför inte en liten hylla med en växt.
 
Ljuskälla: lek med olika ljuskällor. Sätt upp en snygg vägglampa eller en hylla med en liten kontorslampa. Rikta lamporna mot motiven för extra effekt/myskänsla.
 
 
Mina favoritmotiv just nu:
&tecken // texttavla hope // Big brother // fika // Pastaguide // coffeeguide // New york / Rosor //
ÄÄÄÄLSKAR älskar "Hope" tavlan så.himla.snygg! och "big brother" tavlan<3
 
 Alla tavlor i inlägget kommer ifrån Desenio.se och jag har fått möjlighet att erbjuda er en grym rabatt, om ni anger ”ELINKUNGSMAN” får ni 25% rabatt mellan 31a okt-2 nov.
*Koden gäller ej handpicked-/collaboration posters eller ramar".
 
Ni hittar massor av snygga prints på Desenios hemsida och glöm inte rabattkoden om ni shoppar, det är alltid bättre att få saker lite billigare;).
 
 
 
 
 
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube,är mamma till två små pojkar,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017 . Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype