Vart är Nicki?

Hej! 

Jag undrar en sak. Vart är Nicki? Hon syns inte längre och jag undrar om hon ens är kvar? Nu förstår jag ju att det lilla du visar på bloggen INTE är HELA ditt liv, men ändå. 

Med tanke på att du skriver att du får tid över när Alfons är på förskola, så undrar jag hur det går att ta hand om en ett barn och en hund istället? För det är ju som två barn i alla fall. Eller om hunden också är på "dagis". 

Kram!
 
Svar: I våra vloggar så syns hon bland annat i senaste avsnittet. Jag brukar sällan lägga ut bilder på Nicki på bloggen eller skriva så mycket om henne så jag tycker inte att hon synts mindre än vanligt just här men det kanske har varit väldigt lite om henne på senaste.
Men för att svara på din fråga så har hon inte tagit vägen någonstans, hon bor fortfarande hos oss och mår bra. Däremot brukar hon vara hemma hos Björns föräldrar när Björn jobbar för att det blir enklast för mig. Då slipper jag stressa på två barn kläder och gå ut tre gånger om dagen och Nicki får mycket roligare promenader och uppmärksamhet de dagarna jag är ensam med barnen i 12timmar. Vi har sån himla tur som har dem så nära oss (de bor bara en gata ifrån oss) för annars kanske det inte hade fungerat lika bra tidsmässigt med hund och två barn., för hennes skull bör tilläggas.
 
Nicki är verkligen världens mest okomplicerade hund. Hon är lydig, tålmodig och finner sig i det mesta. Hon går oftast och lägger sig på sin plats när vi är hemma så man märker knappt av henne, hon är verkligen den ultimata familjehunden MEN hon får inte alltid den träning och aktivering hon behöver vilket faktiskt resulterat i att hon lagt på sig ett par extra kilon.
Ni som kollar våra vloggar vet att vi var och vägde henne för ett tag sen och då vägde hon 15,6kg!vilket inte alls är okej! En cockertik ska väga mellan 12-15kg så hon har med andra ord varit lite överviktig. Vi tog tag i det på en gång och nu har hon gått på strikt kostschema i kombination med mer motion så nu är hon redan i bättre form.
 Eftersom hon är så okomplicerad så är det absolut inga problem att ta hand om henne och barnen rent "uppförandemässigt" utan det som blir lidande är (ibland) längre promenader och aktivering.
Jag skulle dock inte riktigt jämföra en vuxen hund med ett barn då man kan lämna en hund utan uppsikt i några timmar vilket man inte kan göra med ett barn. Jag behöver inte kolla att hon sätter något i halsen,ramlar och slår i huvudet,byta blöja på henne eller fysiskt hjälpa henne att äta osv, ja ni fattar;). 
 
men ja som svar på frågan, hon bor fortfarande hos oss och mår bra<3.
 
 
 


JUNITJEJ    •     •   http://www.junitjejen.se

Finaste Nicki! Så bra att svärföräldrarna bor så nära!

Svar: Ja det är super! Nicki har en stor flock;)
Elin Kungsman

Anonym    •     •  

Men det där med att en hund är ett som ett barn menar jag förstås inte att du byter blöja på hunden utan att hundar ibland kan vara krävande för man måste ju ut och rasta dom exempelvis, sysselsätta, motionera och ge uppmärksamhet. Men då vet jag att hon är hos någon annan för det märks när man följt din blogg ett tag och sett Nicki springa omkring framför kameran men nu ser man inte henna (som man gjorde förr alltså). Hoppas ni får till det med hund och barn för det är ju synd om hunden om ni klarar av att ta hand om henne. Gabriella Joss gös sig av med sina hundar (visst av en annan anledning, men även för att hon inte har TID), så läs det inlägget det var välskrivet och fint.

Svar: Jag förstod att du kanske menade tidsmässigt men det kan bli lite tokigt när man jämför barn och hund då det inte alls är samma sak:). En hund är ett djur vilket väldigt många glömmer bort tyvärr, de allra flesta eller nästan alla problem som uppstår med hundars sociala beteende beror på bristfälligt ledarskap:). Anledningen till att Nicki är en sån okomplicerad hund är ju för att vi behandlar henne som en hund och konstant visar att de är vi som är ledarna. Hon kan koppla av och vet sin plats i flocken. Hon känner sig trygg med oss.Enda anledningen till att omplacera sin hund är när man av egna orsaker känner att man inte har tid eller ork. 90% av alla hundar går att rehablitera/träna om man tar sig tiden.
Jag läste också Gabriellas inlägg och för mig låter det som att hon pratar om en människa och inte en hund. Jag upplever det som att hon förmänskligar sina hundar (hon menar förmodligen väl men där är en av de största orsakerna till att problem uppstår. Jag tror absolut de kan ha kvar sina hundar om de är villiga att lägga den tiden på dem men min uppfattning av de lilla jag läst är att hon helt enkelt inte orkar/ känner att hon har den tiden att lägga och det är ju HELT okej. Men att säga att de provat ALLT låter inte troligt i mina öron. Hon kan helt klart träna mer under dagtid med sina hundar om hon verkligen ville och inte var borta på aktiviteter hela dagarna utan sina hundar.Allt handlar ju om prioriteringar och jag förstår fullt ut att hon vill göra annat men var då ärlig med orsaken istället för att säga att man testat allt.
Där tycker jag att vi skiljer oss enormt och ser inte alls likheten, jag har inte vad jag minns? Sagt att vi funderar på att omplacera Nicki? Och jag tycker vi är fullt kapabla till att ta hand om henne trots barn<3. Jag tycker det borde synas i våra vloggar?

Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype