Måndag & helgen

Godmorgon fina!
 
Har ni haft en bra helg?
 Vi har haft en jättemysig helg med både kalas för Alfons och mysmiddag hemma hos Björns föräldrar. B har dock jobbat natt fredag-söndag så jag har haft tre nätter med riktigt dålig sömn och jag blir så himla grinig när min sömn blir störd så det har varit ett klart minus.
Att min sömn blir störd beror på att  båda barnen i slutändan hamnar i vår säng. Alfons sover i sitt rum större delen av natten men har en tendens att vakna runt två snåret och tassar då in till vårt rum, vilket han såklart får. Jag är så himla orolig att någon av dem ska trilla ur sängen vilket resulterar i att jag sover som en ostkrok med en arm om vardera barn och ja det är väl inte den mest ultimata sovställningen direkt.
Jag har inte hjärta att "tvinga" mina barn att sova själva.. det känns inte bra för mig även om jag många gånger känner att jag kanske gör mig själv en otjänst. Det bästa hade kanske varit att låta barnen sova i sina egna sängar och framför allt lära Malve sova ensam redan nu.. men ja jag vet inte, jag måste ju ändå gå på min magkänsla.
 
En kort sammanfattning av helgen:
 
Lördag:
 Vi trotsade regnet och spenderade över en timme i lekparken med vattenpölslek och gungning för hela slanten. På kvällen åkte vi hem till Björns föräldrar där jag och barnen stannade på middag för att sedan åka hem och titta på Så mycket bättre. Jag gillade Sabina Dumbas version av Manboy, så grymt skönt beat.
 
Söndag:
Hela förmiddagen bestod av fix inför Alfons lilla minikalas som startade vid tvåtiden. Vi bakade en grymt god tårta med hallon- och passionsmoussefyllning och ett chokladsmörkräms täcke på toppen. Tårtan uppskattades BÅDE på kalaset och senare på Björns nattskift.
Alfons lekte med sina kusiner och fick superfina presenter, den bästa presenten är som vanligt deras närvaro och umgänge. Barnen lekte med playdou och vi vuxna pratade bland annat om renoveringar och semesterplaner.
Vid 20:30 lyckades jag tillslut få båda barnen att somna (det är tyvärr inte lätt att natta dessa barn själv) och sen spenderade jag kvällen framför youtube i kombination med att jag tidsinställde lite blogginlägg, ett helt okej avslut på helgen.
 
 Tårtan innan grädden åkte på. Hallonmousse längst ner, passionsmousse lager 2 och choklad smörkräm på toppen.
 
 Det blev ett väldigt litet kalas denna gång. Nästa år funderar vi på att slå på stort och börja bjuda in fler barn så att det blir mer som ett riktigt barnkalas. Då fyller ju Alfons trots allt 3år.
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype