Dålig känsla i magen..

 
Godmorgon tisdag och hej på er fina fina ni!
 
Vet ni jag blir så himla glad när ni kommenterar och visar er närvaro, det gör mig jätte glad<3.
Idag går Alfons på förskolan och vi pysslar på här hemma. Malve har blivit sjuk och hade feber inatt så jag håller honom nära mig idag, han ligger faktiskt och sover i mitt knä just precis nu.
 
Igår tog vi en mysig promenad i skogen och shoppade lite nytt på IKEA till toalettrenoveringen. Jag har kommit på en grym lösning för handdukarna och kommer visa er det senare när det är klart, tror det kommer bli hur bra som helst och dessutom passa in i stilen jag vill få till.
 
men nu över till något mindre roligt.. Jag har faktiskt skrivit min allra första kommentar på youtube som innehåller kritik. Det är på Therese Lindgrens video där hon visar sin  nya lägenhet. Det är nämligen en sekvens i den vloggen som gav mig lite ont i magen.. Det är en sekvens i vloggen där en liten flicka plingar på hennes dörr och frågar om hon får vara med i videon, varpå Therese, fullt förståeligt, vänligt avböjer.Så långt är allt frid och fröjd men sen händer något som i min värld kändes olustigt att se på.
Hon tar med vloggmaterialet när hon öppnar dörren , blurrar den lilla flickan, tar med en kort sekvens av flickans röstupptagning, och "går sedan tillbaka" till sina tittare och berättar händelsen och skrattar.. för mig kändes det olustigt för att man som youtuber har en fantastisk möjlighet att kunna klippa och redigera bort det man inte vill visa. Varför säga nej till att ha med flickan i videon och sedan ändå ha med henne? Att sedan återberätta hur flickan vänligt och blygt tar några steg tillbaka och säger okej och sedan skratta åt det när man berättar det för över 100 000 tittare.. 
Jag har full förståelse för den känsla Therese har av att hennes privatliv blir inkräktat men i detta fall blev det bara olustigt att se på. Förstår ni hur mycket mod den lilla flickan måste ha samlat för att ens våga plinga på(ensam), en liten flicka som VÅGADE ta plats och att sedan offentligt bli skrattad bakom ryggen av sin stora idol? Det spelar ingen roll att flickan är blurrad i videon, HON vet ju att det är henne det pratas om i videon OCH i kommentarsfältet.
Nej det blev bara olustigt för mig att se på som mamma och youtuber.. 
 


Ida    •     •  

Jag tänkte också på det. Tyckte det var väldigt konstigt beteende :/

Svar: Ja det kändes inte kul att se på helt enkelt, jag tyckte synd om den lilla flickan:*(.
Elin Kungsman

Anna-Maria    •     •  

Precis samma kände jag när jag såg det. Tror hon ville förmedla att det inte kändes okej för henne att människor knackar på osv, men det blev bara förnedrande för den lilla flickan.

Svar: Ja det måste ju ha varit så, eller att hon blev nervös/obekväm och skrattade därför? hur som kändes det bara olustigt och jag tyckte synd om lilltjejen<3
Elin Kungsman

Maria    •     •  

Instämmer. Jag fick ont i magen av att se det :(

Svar: ja det kändes inte riktigt genomtänkt av Therese och jag hoppas verkligen inte att det var avsiktligt<3.
Elin Kungsman










Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype