Tacksamhet

Idag känner jag en sån enorm tacksamhet och ödmjukhet inför ALLT i mitt liv. Min hälsa, min familj, min ekonomi, mina vänner och min trygghet. 
Ibland, eller rätt ofta, så tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som får bo i Svergie. Mina barn får gratis sjukvård, tandvård och garanterad skolplats.Jag har möjlighet att vara hemma med mina barn på heltid de första åren och fortfarande få pengar. Jag har rent vatten direkt i kranen, jag har möjlighet att mätta mina barns magar, gratis vaccination mot dödliga sjukdommar och jag får natta dem med vetskapen om att vi är trygga för natten.
 
I vår skyddade och idylliska vardag är det lätt att glömma att det faktiskt finns familjer som kämpar för att överleva VARJE dag. Mammor och pappor som förlorar sina barn i krig,svält och fattigdom. Föräldrar som får gräva fram sina barn ur ruinerna av ett bombat hus. Barn som får se sina föräldrar bli nerskjutna. Barn i Alfons ålder som får dricka smutsigt vatten i nappflaskan och som får gå dagar utan mat. Barn som inte får tillräckligt med sömn för att de härjas av kraftiga mardrömmar.
Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att tvingas ut på flykt med mina barn.. att springa med dem i mina armar medan bomber krossar närliggande byggnader, att sitta och hålla om dem i en liten båt när det stormar på öppet hav. Jag kan inte ens föreställa mig känslan av att neka sitt barn rätten att få mat när de gnyr av hunger:*(.
 
Idag pratade jag och min vän Sofie om julklappar och då tipsade hon om UNICEFS gåvoshop. Jag blir så otroligt ödmjuk när jag läser om vad (för mig) lite pengar kan göra för människor ,och framför allt BARN, i nöd. Så mitt tips till alla som har "problem" med personer i familjen som inte önskar sig något;) är att köpa ett gåvobevis med ett UNICEFpaket i julklapp, världens finaste julklapp.Både att ge och få.
 
Några av alla paket som finns:
För 144kr kan man köpa vattenreningstabletter som renar 1700 liter vatten.
För 196kr kan man köpa 55 påsar nötkräm. Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.  
För 247kr  Barn-på flykt paket
innehåller 
- 2 filtar
- 2 tvålar
- 6 doser poliovaccin
- 4 doser mässlingsvaccin
- 6 doser stelkrampsvaccin
- 24 påsar nötkräm
 
Detta är inget samarbete, de personer som tar betalt för den här typen av information i sina sociala medier borde skämmas!

Back week shopping

Jag har "syndat". Jag har shoppat MASSOR på Black week rean som pågått hela veckan. Inte helt otippat så är det barnsaker som jag fyndat. Jollyroom har haft (och har) massor av bra erbjudanden på allt från leksaker till kläder och jag tror att vi köpt alla julklappar till Alfons och Malve nu.
Jag har verkligen fått hejda mig med när det kommer till årets klappar då Alfons redan har så himla mycket leksaker och säkerligen kommer få julklappar även av vänner och familj. Jag vill att han ska lära sig att uppskatta att familjen är samlad och umgås snarare än att förvänta sig att få massor av paket.
Hittills  har jag köpt tre klappar så kanske att han får något mer,vi får se. Jag klickade iallafall hem en dragmammut, en lastbil som man kan frakta andra småbilar på och en lite större gåbil med grävskopa. Bara hårda paket med andra ord;). Det fanns ju inget tråkigare än att få mjuka paket(typ strumpor) på julafton, eller var det bara jag haha? 
 
Utöver leksaker så har jag klickat hem matchande leooveraller till Malve och Alfons, så himla gulligt och riktiga fynd då de var nedsatta över 50%! Jag klickade även hem en varm mössa(kan man aldrig ha för mycket av), en ny skötväska, en svartvit färg och form filt och en småfolk tröja med traktorer.kanonköp!
Ja utöver detta så köpte jag julklappar till övriga familjen på Black fridayrean idag så ja jag har verkligen gått LÖS men det känns bra då jag fått allt så himla mycket billigare och de flesta av årets klappar redan är klara.
 
Har ni fyndat något på Black fridayrean?
 
 

Bäst vs sämst just nu!

BÄST:
 -Årets mysigaste tid är här. Nu får man pynta järnet med julstjärnor och tomtar! All in!
 
-Lussebullar och (goda) clementiner säljs i butikerna igen.
 
 -Jag har redan laddat upp med julklappspapper och snören. Så nu är det bara att shoppa klappar och börja slå in.
 
 -Vi ska på julmarknad i Östersund den 9e december. Jamtli  heter den och det är en av svergies största julmarknader, så himla mysigt!
 
-Alfons stormtrivs på sin förskola. Det känns så himla himla bra att lämna och hämta honom när han är så trygg och har så roligt. Han säger inte ens hejdå längre och han vill oftast inte ens åka hem när vi hämtar honom. Det är ett kanonbra betyg.
 
-Malves humör. Glädjespridare är bara förnamnet. Det är ett härligt avbrott mot Alfons 2årstrots som då och då ger sig till känna i tydliga protester;).
 
SÄMST:
-Jag har spenderat över 10 000kr den här månaden.. på körkortet. Det är ju ett "bästa" också men gud så surt det är att betala. Då tog jag ändå det lilla paketet. 5 lektioner, teoripaket,halkbanan och risk ettan ingår. Eftersom jag gjort riskettan redan får jag göra om det till en körlektion.
 
-Jag och Björn har inte myst ordentligt på fleeera månader. Nu menar jag ligga i varandras armar i soffan och gosa, utan barn bredvid eller utan att vi (läs: jag) somnar på 5 minuter. Gud så jag saknar att få gosa helt ostörd med Björn. Vi pratade om detta senast igår faktiskt, att gud så mycket som förändras i relationen och det man nöjer sig med när man får barn. Vi pratade bland annat om att åka på en weekend tillsammans och då var det vi såg mest fram mot var att få  ligga i sängen en hel dag typ. Gå på sightseeing i en ny stad, vad är det när man kan få ligga ostörd i en säng på ett hotellrum en hel dag haha!
 
-Det ska bli plusgrader i helgen. Alltså NEJ! Jag vill ha kvar all härlig snö vi fått.
 
 
Sötpruppen som alltid är så himla glad!
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube,är mamma till två små pojkar,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017 . Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype