Fler barn?

En fråga som uppkommer rätt ofta både här och på youtubekanalen är om vi vill ha fler barn och hur många barn vi vill ha?
 Jag har alltid varit övertygad om att jag kommer att bli mamma till två barn men sen Malve kom till världen har jag börjat mjukna, kanske att jag skulle kunna tänka mig ETT barn till? 
 
Jag vet inte om det är bebisbubblan som spelar mig ett spratt eller om det är något jag verkligen vill? Det är lätt att bli uppslukad av allt bebisgos. 
Om jag mot förmodan skulle gå igenom en till graviditet så skulle det isåfall bli om några år..Jag är inte en person som njuter av att vara gravid direkt så den biten skulle jag gärna hoppa över.
 
Det är faktiskt rätt ofta som jag får höra -åhh har du två pojkar jamen då blir det ett tredje också så att du får en liten flicka.
Men nej jag känner inte att jag MÅSTE ha en flicka, jag gör ingen som helst värdering i könet på det viset.Om det  blir ett till barn så är det inte i hopp om att få en flicka utan för att jag isåfall vill ha en större familj. Det finns ju liksom inga garantier för att ett till barn innebär att det blir en tjej.
Jag har däremot inga negativa åsikter om kvinnor som önskar sig/hoppas på en liten flicka vid ett pluss/ultraljud då jag tror många kvinnor vill känna den där speciella mor och dotter relationen även om ett barn alltid är ett barn oavsett kön.
Det har nog mycket att göra med den biten att man har något att känna samhörighet med, just den där könsbiten. även om  ett kön vid födsel inte alls behöver betyda att barnet senare i livet identifierar sig med att vara just en flicka.
 
Har ni önskat er ett speciellt kön vid ultraljudet och skulle ni vilja skaffa fler barn i hopp om att få ett visst kön på nästa barn?
Dela gärna med er, det går jätte bra att kommentera anonymt om man vill.
 
 


Amanda    •     •  

När jag var gravid dom 2 första gångerna (som inte gick hela vägen) så önskade jag mig en dotter, jag bara kände att det är vad jag ville ha där och då men nu är jag gravid i v.16 och tror till 100% att det är en kille :) Jag skulle bli himla chockad på RUL om det visar sig att det är en tjej haha

Svar: Jag tror det är många som känner som du och vissa blir nog till och med lite besvikna vid ultraljudet om det inte är som man hoppats eller trott men det tror jag är en besvikelse som lägger sig rätt fort<3.Spännande att se vad det är för liten filur som gömmer sig i din mage!<3 skönt att ni kommit till v16 nu då är ju risken för missfall betydligt mycket mindre och allt kommer säkert gå hur bra som helst!
Elin Kungsman

Tove    •     •   http://nouw.com/tovelarsson

Jag har nog alltid tidigare tänkt att jag skulle vilja ha minst en kille och en tjej om jag fick önska. Alltså innan jag ens blev mamma över huvud taget. Men sen fick jag mitt första barn som är en pojke, och insåg verkligen att barn inte är ett särskilt kön utan är otroligt formbara och bara för att han har snopp eller snippa ÄR de inte på ett vis, utan kan bli vad vi formar de till. Sen har vi ju inte hela makten som föräldrar, andra delar av livet spelar in, men vi är en stor och viktig del. Så när andra barnet nu är på gång hade jag ingen direkt önskan, jag såg på det som att en tjej vore jätteroligt just för att se hur en "tjejavkomma" från oss skulle vara och se ut. Men en pojke till hade också varit fantastiskt för att få se två bröder växa upp ihop. Nu verkar det ju bli en tjej och det känns helt självklart nu, vilket det nog hade gjort om det hade blivit en kille också :)

Så nä, jag har inte haft någon önskan och en viktig insikt för mig är som sagt att barn inte är på vissa vis utan miljön formar dem till SÅ stor del :)

Svar: Jag förstår precis hur du menar, barn är ju barn oavsett sitt kön. Jag trodde att jag skulle få först en pojke och sen en flicka men fick två pojkar. Jag blev dock inte alls besviken över könet på bebis nummer två nästan tvärtom, jag tyckte det kändes bekant på något vis.Sen den biten att vi föräldrar har en sån stor inverkan på våra barn är både läskigt och roligt. Jag är alltid så himla rädd för att göra fel även om jag alltid anpassar mig efter situationen och gör det bästa jag kan så är man ändå rädd att göra något som omedvetet blir fel. förstår du vad jag menar då?
tack snälla för att du delade med dig och grattis till bebis nummer två<3
Elin Kungsman

Josefine    •     •  

Nu har vi bara ett barn och det är en pojke.
När vi var på ultraljudet för honom så ville vi verkligen veta vad det var för kön men de gick tyvärr inte att se tråkigt nog(DÅ). Men under graviditeten så kände jag ändå att det spelade ingen roll vad det blev. Det man mest vill är ju att barnet ska vara friskt och så känner nog alla mammor. Men tycker ändå det var spännande att inte veta, för jag hade ingen aning men folk runt omkring började ju såklart spekulera och säga "det typiska för en flick och pojkmage".
Och så här i efterhand nu så tror jag inte att jag vill veta könet på nästkommande barn om det nu blir så att vi kan få ett till. Det är som att få en present, man har ingenting om vad det är men man blir så himla glad iallafall.
Givetvis har man en önskan att få ett av varje kön, men det kan ju ingen bestämma hur det blir men vad det än blir nästa gång så kommer jag vara lika glad ändå :)

Svar: Åh vet du, jag ångrar lite att jag tog reda på könet den här gången även om jag VET att jag är så sjukt nyfiken av mig så skulle jag verkligen vilja uppleva att få föda ett barn och sedan höra "-det blev en ...".OM vi skaffar fler barn tänker inte jag ta reda på könet vid RUL, då får det bli en överraskning:).
och jag håller med, det man allra mest vill är att förlossningen går bra och att barnet är frisk/mår bra<3
Elin Kungsman

Days by Johanna    •     •   http://daysbyjohanna.se

Jag ville gärna ha en dotter, men blev lika glad när sonen kikade ut. Jag hade en tuff graviditet och förlossning så vi har valt och inte skaffa fler. Men har sagt lite halft skämt att om de kunde garantera att det blev en flicka så kunde jag tänka mig göra det igen...

Men könet spelar egentligen inge roll alls, det viktigaste är de är friska och mår bra.

Svar: Åh huvva för att ha både en tuff förlossning och graviditet då förstår jag att man väljer att inte gå igenom det igen. Tänk så olika det kan vara på den biten, det är så orättvist alla borde få uppleva en bra förlossning!
Jag tror det är många som känner som du beskriver att de önskade sig en flicka men blev lika glad för en pojke när barnet väl är ute. Det är en sak att vara gravid men när barnet väl är ute är det som att allt bara faller på plats och man förstår att det faktiskt var ett barn i magen;)eller ja så var det för mig iallafall<3
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype