Köper ni aldrig begagnat?

 
Iår kör vi ett gult tema på Alfons ytterkläder, en himla härlig färg om ni frågar mig. Det är många som undrat om vi aldrig köper begagnade kläder till våra barn och svaret är nej.
Anledningen? Jag är lat. Kort och gott så handlar det om lathet från min sida. Jag orkar inte sitta och leta upp de begagnade kläderna jag vill ha i rätt storlek på typ blocket och sen ringa på annonsen, kolla att plagget är i bra skick och SEN köpa det.
Polarn och pyret har dock en jättebra köp och sälj sida för sitt egna märke på deras hemsida vilket jag tycker är kanon men jag har själv inte nyttjat den (än). Just denna gula overall är från årets kollektion och har därför inte kommit upp som begagnad än.
 
Vi har fått ärva massor av kläder från barnens kusiner och Malve ärver typ ALLT från Alfons. Så vi återanvänder alla kläder som vi köper iallafall.
Jag spenderar gärna (eller gärna och gärna, ingen vill väl spendera pengar) på dyrare ytterkläder och skor om de är av bra kvalite än att snåla in just för att jag kan och har råd. I stort sett alla extra pengar jag tjänar går till mina barn för att jag vill spendera dem på mina barn. Sen känner jag att om jag kan klippa och färga mitt hår för 2500kr då har jag också råd att köpa en ordentlig skaloverall för 1000kr och ett par skor för 600kr till Alfons/Malve. Förstår ni hur jag tänker?
Jag kan ju inte säga att jag inte har råd att göra det och sen färga mitt hår för samma summa;). Det handlar givetvis om prioriteringar och ekonomi. Miljömässigt är det dock absolut bäst att köpa begagnat det går inte att disskutera.
 


Erika    •     •  

Hej
Spring/balanscykel vart köpte ni den ?
Letar just nu till min lilla pojk som snart är 2 år 😊

Svar: Hej Erika! Den är köpt på lekmer.se <3!
Elin Kungsman

Amanda    •     •  

Man gör ju faktiskt precis som man vill :) Jag har köpt rätt mycket begagnat till kommande barnet men det är för att jag vet att hon kommer växa galet mycket i bebis storlekarna. Till dom äldre barnen så köper vi rätt mycket nytt och speciellt ytterplagg, om dom inte kan ha fjolårets kläder.

Svar: Ja det tycker jag med:) Det är inte helt dumt att köpa de mindre storlekarna begagnade då de , precis som du skriver, växer så himla fort och de kläderna hinner knappt bli slitna heller så de är ofta i väldigt bra skick:)
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype