Planera köksinredning

 
Det kök vi har idag känns inte planerat för fem öre. Det är dåligt med förvaring och skåpen känns så himla dumt placerade. Hela köksplaneringen känns helt enkelt inte genomtänkt.
Det är ett tag fram tills vi ska riva ut vårt nuvarande kök men jag vill ändå börja planera det redan nu för att kunna ändra och addera saker vi inte är nöjd med så att köket verkligen känns 100% bra när vi väl tar tag i det.
 
Skåpen vi kör på kommer vara 80cms från Ikea och de "sväljer" sjukt mycket samt att de har så otroligt smarta lösningar med "dolda" lådor i lådorna eller vad man ska säga.Björns föräldrar gjorde om sitt kök för inte så länge sen och de blev så himla bra med massor av förvaring. 
 
Här kommer en liten lista på saker jag vill få till:
 
Micron: dölja bakom skåp eller stå framme det är frågan. Jag tror det får bli att den står framme eftersom vi vill nyttja alla våra skåp till max.
 
Vattenkokaren: Vattenkokaren använder jag så sjukt mycket så även den får stå framme. Jag funderar på att ägna en egen plats till den på det öppna hyllplanet där vardagskopparna ska stå.
 
 
Porslin: Bestick (knivar,gafflar,skedar,smörknivar,osthyvel,teskedar osv) ska vara i samma skåp som tallrikarna. IKEA har bra tallrikshållare och dolda lådor i lådorna vilket kommer göra sig kanon i just detta skåp.
Glas, vinglas/finare glas ska få bo i ett eget väggskåp.
 
 
 
Köksredskap: kastruller,stekpannor, ungsformar, köksmaskiner samt övriga köksredskap, typ slevar, matlådor  osv ska vara i samma skåp.
 Eventuellt att vi gör någon schysst hängfunktion för kastruller/stekpannor.
 
Barnporslin: Jag vill ha en egen plats för allt barnporslinet men vet inte riktigt vart än, det får jag fundera ytterligare på.
 
 
Kryddor:Kryddplan i en mindre utdragbar hylla känns som en bra lösning givetvis i anslutning till spisen.
 
 
Torrvaror: Detta är det jag är lite orolig över, hur vi ska få till någon vettig lösning för torrvarorna.
 
 
Sopsortering: Det blir en utdragbar historia undr diskhon med en stor hink för hushållsopor och två mindre för matrester samt en förvaringsplats för köksrengöringsgrejer.
 
 
 
 samtliga bilder är lånade från ikea.seKom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype