Jag är dålig..

.. på att ta betalt för mitt varumärke.
Det slog mig igår när jag fick en kommentar om mina klädtips. Jag använder i stort sett aldrig adlinks vilket är så himla dumt. Det tar tid att scrolla igenom internetshoppar och lägga ihop till fina kollage så egentligen är det ju ett fint sätt att få betalt för "mödan" då det inte kostar läsaren något att klicka på en adlink mot en vanlig länk. Skillnaden är ju att jag som skribent får några ören/kr per klick och klädesmärket får "billig" marknadsföring. Jag har kikat  runt på sidor som erbjuder adlinks men har ärligt talat tyckt att urvalet av kläder som jag tycker är fina har varit dåligt. Jag vill ju inte tipsa om något bara för att tjäna pengar utan för att jag genuint tycker att det är snyggt men nu när fler och fler webshoppar ansluter sig till denna typ av tjänst kanske jag borde titta över utbudet igen.
Så om jag hittar en tjänst som erbjuder adlinks från de webshoppar jag gillar kommer jag nyttja den men enbart OM de har plagget jag gillar annars kör jag vanlig länk, låter det vettigt/schysst?
 
Jag tror att jag har svårt att ta betalt för min tid då jag inte ser mig själv som ett varumärke. Det här är ju min hobby som jag lägger ner mycket tid på för att jag tycker att det är kul, samma gäller youtubekanalen. Jag börjar bli bättre på att värdesätta det jag gör men är fortfrande rädd för att uppfattas som girig trots att jag enbart gör samarbeten med företag jag genuint gillar och känner mig trygg med att marknadsföra. Jag tror mycket av de tankarna kommer ifrån att det varit en dålig känsla över marknadsföring via sociala medier ett bra tag, att de inte markerats ut, "fulsälj" som man kan kalla det och sen får iallafall jag en känsla av att det många gånger enbart handlar om pengar och inte genuina tips/åsikter.
 
Vad tycker ni om marknadsföring via sociala medier? När känns det bra respektive dåligt och varför? Era åsikter är viktiga!


Emelie    •     •  

Jag tycker absolut att du ska göra betalda samarbeten och adlinks! Varför inte få betalt för det man är duktig på? 😊 du känns inte som en sådan person som "säljer sig" så jag hade litat på det du skriver och tipsar om även om du får betalt för det! Jag tycker dock det är viktigt att det markeras ut som samarbeten. När det kommer till youtube tycker jag personligen det är roligast när samarbeten är inbakade i vloggar, t.ex att man byter kläder några gånger per dag. Och jag älskar era vloggar så hade inte blivit ledsen om samarbeten kan generera fler vloggar heller 😄

Svar: Åh gud vad skönt att höra! och vad glad jag blir att det märks att jag ändå väljer min samarbeten med omsorg för det gör jag. Jag är inte en stor youtuber/bloggare men har trots det fått en del erbjudanden som skulle kunnat ge mer pengar men valt att tacka nej för att det inte passar in på kanalen eller för att jag inte känt för att göra samarbeten. I slutet av graviditeten gjorde jag inga samarbeten alls tex:)Jag tycker själv att det blir för mycket om man gör varannan video samarbete så det vill jag verkligen undvika på min kanal och jag älskar att göra samarbeten i vloggar då det både är roligare att göra och titta på<3 så kul att du också känner så!
Tack snälla för din feedback!
Elin Kungsman

Emelie    •     •  

Förresten, en önskevlogg hade varit "en dag i Malves liv", har en liten tjej i samma ålder och tycker det är så kul att se hur andra har det 😊

Svar: Haha ja det skulle vi kanske kunna få till, dock skulle den videon bli mest, sova,äta bajsa, lite babygym just nu haha;) Kul att vi har barn i samma ålder<3
Elin Kungsman

Malin    •     •  

Håller med ovanstående angående att det verkligen känns som att du väljer dina samarbeten med omsorg och väljer ut dem du faktiskt tycker om själv. Så självklart ska du ska få några ören per klick! :-)

Svar: Åh gud vad glad jag blir att det faktiskt märks och att ni tycker att det jobb jag gör förtjänar en liten slant:*). Det är alltid så svårt att värdesätta sig själv och jag vill verkligen ta mitt ansvar så det värmer att höra <3 Tack snälla!
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype