Att sluta amma..

HUR gör man?
Jag vill ju fortsätta amma ett tag till men känner att det är dags att börja trappa ner men jag vet  inte HUR,VAR eller NÄR jag ska börja och sen undrar jag hur Alfons ska vänjas av vid det.Han är helt klart mest intresserad av bröstmjölk. Han äter mat och det mesta går ner, vi har dock inte provat välling eller ersättning än. Är det kanske läge att börja testa/vänja honom vid  det nu? Jag antar att välling eller ersättning kommer "behövas" vid nattning när jag  slutat amma?
 
Som jag tidigare skrivit så vill jag hemskt gärna ge Alfons ett syskon och gärna tätt inpå. Helst skulle jag vilja bli gravid igen i år men som det känns nu så är det långt borta. Min mens verkar inte ens var i närheten av att komma tillbaka:S kommer den ens komma tillbaka eller hamnade jag helt plötsligt i klimakteriet?!!
Det är ju ingen brådska egentligen, vi njuter av varje sekund med Alfons (nåväl skrik och grinperioderna är väl inte direkt njutbara men ändå en del av det hela;) ) men jag känner att för min del så vill jag gärna ha barnafödandet avklarat tätt inpå. Jag vill ha två barn som det känns just nu. Sen blir jag ju inte direkt yngre heller;).
 
Ni som har ammat ,hur slutade ni? vart börjar man och hur går det med mjölkproduktionen, minskar den automatiskt eller kan det bli problem med ömma läckande bröst? vad bör jag förvänta mig? och när kom er mens tillbaka,kom den tillbaka snabbt eller tog det några månader?
 
Update: jag fick riktigt bra tips igår av Kitty som jag tänkte testa, tack än en gång för tipset! Ni andra får hemskt gärna dela med er av era tips och erfarenheter också såklart!
 
Att amma sitt barn ÄR så himla mysigt och det är lite sorgligt att det en  dag kommer ta slut helt. Nu är inte Alfons längre beroende av enbart min mjölk, han BEHÖVER riktig mat och snart kommer han äta vanlig mat helt och hållet. Jag hoppas verkligen att amningen kommer fungera lika bra med nästa barn<3.
 


Karin    •     •   http://finest.se/karinni

Hej Elin! Du har en superhärlig blogg och en väldigt mysig familj. Jag fick en liten son 4 december (var beräknad 17 nov!)
Jag ammar J ca 2-3 ggr per dag nu och han äter gröt till frukost, ett mellanmål på nån mosad frukt eller smoothie, en halvburk mat och lite efterrätt i form av fruktpure, lite mellanmål med frukt och så ammar jag han, dags för middag sedan och då blir det en halv bruk till en hel burk mat med efterrätt till. Vid 18:30 får han 220 ml välling men började med 110 ml (lite svårt hade han för det med började med färdigblandad välling för att sedan vänja vid pulver och då somnar han och sover 19-04. Vid 05 ammar jag han och vid 06:30 går vi upp.
Min mens kom tillbaka när jag trappade ned för ca 1 månad sedan! :)
Ta hand om er!
Kram

Svar: Tack snälla Karin! <3Det låter som att ni har fått in en bra rutin och det är jätte intressant att läsa om hur du valt att lägga upp måltiderna under dagen, det hjälper mig jätte mycket! Jag inser när jag läser din kommentar att jag lätt kan öka på antalet måltider per/dygn men kanske ge lite mindre mat per gång:)
Gud vad skönt att mensen kan komma tillbaka så snabbt ändå, eller ja, skönt och skönt, om man vill ha tillbaka den dvs haha:;)

Tack snälla för din kommentar!
kram!

Elin Kungsman

Lia    •     •  

Jag ammade iofs bara i ca 1 o en halv månad... Men min mens kom tillbaka i Mars nångång utan förvarning! Så vet inte alls hur man trappa ner på mat till den lilla. Men bröst mjölken sinade efter ca en månad men fick pumpa ut mjölk i början då dom blev knöliga och stenhårda. Sååå skönt att slippa bröstmjölken även fast jag inte hade så mycket bröstmjölk som du verkar ha, haha! Hängiga blev dom iaf efteråt.. hejhej operation känner jag! haha :)

Svar: Jamen du jag kan tänka mig att de blev rätt hårda och ömma i början! Får ju knöliga hårda bröst på bara några timmar om jag inte ammar/pumpar:S så jag är rätt nervös inför nedtrappningen.DU mina bröst är hängigare redan nu så jag kan ju bara tänka mig vad som väntar, säger hej till operation jag med haha;) men först ska jag föda klart de barn jag vill ha haha:P
Elin Kungsman


Kom ihåg mig?
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube och är mamma till två små söner,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017. Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype