3 HEMLIGHETER OM MIG

...Jag är VÄLDIGT ombytlig när det kommer till min stil och min hårfärg, jag behöver förändring då och då för att må bra. Jag har haft nästan alla hårfärger och frisyrer ni kan tänka er. Page,axellångt,uppklippt, urtunnat, långt, vitt,brunt,,rött,svart,flerfärgat, ombre osv osv.
 
... Jag har en kuslig förmåga att läsa av andras känslor även om jag inte alltid säger något. Jag tar in alla intryck en person sänder ut och liksom analyserar dem. Med mig behöver man inte vara övertydlig, jag läser av situationen och personen rätt bra utan ord.
 
...Jag har gjort 2st aborter.Den ena gjorde jag i v3-4 och den andra v.6, båda aborterna gjorde jag innan jag träffade Björn. Jag ville inte ha barn tidigare så för mig var besluten självklara båda gångerna.
 
 

Frågor och svar om vårt hus

Hur mycket köpte ni ert hus för?
713 000kr
 
Vad låg lagfarten på?
 12 000kr. om jag inte minns helt fel.
 
Vad betalde ni i handpenning
 72 500kr om jag minns rätt
 
Fanns det några pantbrev
 Ja, det fanns det. Jag kommer inte riktigt ihåg MEN jag tror det var totalt 6st och vi fick lägga till 1. 
 
Anlitade ni en besiktningsman vid köpet?
Ja, givetvis gjorde vi det! Det kostade 6500kr och det var det värt, skulle aldrig rekommendera någon att köpa hus UTAN att ta dit en besiktningsman.
Vi budade 725 000 men kunde sänka priset till 712 000 då en del saker behövde fixas, skorsten tex.
 
När byggdes huset?
1953
 
Hur många kvadratmeter ligger huset på?
65kvm i boarea och 86kvm i biarea.
 
Hur stor är tomten?
1021kvm
 
Hur mycket amorterar ni per månad?
 Totalt:4391kr varav ränta är 1013kr. Vi höjde (frivilligt) ganska nyligen vår amortering därav det "höga" beloppet.
 
Vad har ni för totalkostnad per/mån vad gäller huset (amortering,el,sophämtning,vatten,internet,mobilt bredband,mobilräkningar,barn-,hund-och villa försäkring mm)? runt 8714 (en dyr månad).
 
Vad har ni för uppvärmning?
 Vi har bergvärme men även eluppvärmning i golvvärmen i bland annat badrummet.
 
Vad betalar ni i skatt på huset?
 Runt 1882kr/år/per person. (vi äger huset 50/50.)
 
Har ni några renoveringsfunderingar?
JA, det har man väl alltid när man bor i hus haha!
Vi håller just nu på att måla om huset från blått till vitt så det står givetvis först på listan men sen ska vi till hösten börja planera/rita på en utbyggnad. Vi ska nämligen bygga ut vår hall med bra många kvadratmeter. När vi byggt ut hallen kommer toaletten på nedre våningen att göras om helt, dörren till toaletten kommer att flyttas och när det är färdigt ska vi göra om hela köket.
Vi har valt att att optimera det utrymme vi har så mycket som möjligt då tanken är att vi så småningom ska kunna flytta till ett större hus eller helst av allt bygga ett helt nytt hus och då vill vi försäkra oss om att det vi lägger ut på renovering blir en vinst och inte en förlust.
Vi har hittills inte tagit några lån på de renoveringar som vi har gjort och hoppas hålla det nere så mycket som det bara går. Vi kommer givetvis få ta lån på utbyggnaden men vi kommer även där att göra så mycket vi KAN/FÅR göra själva.
 
Ett litet urval av bilder från tidigare renoveringar:
 
Vi har bara gjort smårenoveringar på vårt hus. Här renoverade vi vårt sovrum. Vi rev ut garderober, tapetserade,målade taket vitt och la nytt golv.
 
Lite trädgårdsfix. Det här är faktistk den ENDA rabatten vi har och det tackar jag gudarna för, jag har inte gröna fingarar om man säger så;).
 
 Vi målade om väggarna i köket från gult till vitt.
 
Vi bytte ut vår diskho och kran till en enda stor bred diskho (80cm bred). Det är så sinnesjukt värt att ta bort skiljeväggen slippa krångla när man ska skölja av plåtar och annat. ja ni vet det kommer vatten överallt när man försöker pressa ner en ugnsplåt i en "vanlig" diskho.
 
Så här ser vårt sovrum ut idag. Jag älskar vår hemmagjorda sänggavel med belysning som lyser upp snedtaket. Vi har desstum hyllor för förvaring bakom "sänggaveln".
 
..och jag höll på att glömma! Vi har ju gjort en inglasning som är isolerad för vår/höst men som även går att bruka på vintern med gasolvärmare.
Vi kommer köra på samma typ av fasadbelysning på resten av huset när vi målat färdigt, eller ja den belysningen vi kommer använda då kommer lysa BÅDE upp och ner.
 
 
Alla inlägg som handlar om renoveringar och om vårt hus hittar ni under kategorin HUSET.
 
 
 

En tax..

..i slitet läder stal mitt hjärta och fick följa med hem från Bauhaus. Nu bor han i Alfons rum<3.
Hej och välkommen! Mitt namn är Elin Kungsman, jag driver en familjekanal på youtube,är mamma till två små pojkar,Alfons 9/11-2015 & Malve 10/5-2017 . Jag är uppvuxen i Västerås men bor sen flera år tillbaka i Sundsvall. I min blogg delar jag med mig av min vardag,shopping,inredning och givetvis mitt familjeliv. Min sambo heter Björn och vår hund, en cockerspaniel tik, hon heter Nicki.

HannaVic logotype